IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-продаваните модели в света за 2017 г.

Toyota Corolla продължава да е лидер и през първото тримесечие

Кои са най-продаваните модели в света за 2017 г.

Toyota Corolla продължава да бъде най-добре продаваният модел на планетата, сочат резултатите на агенция focus2move, чието проучване обхваща първите 3 месеца на 2017 г.

Кои са най-продаваните модели в света за 2017 г.

За този период японската марка е реализирала 297 471 такива автомобила на пазара, като това е с 0,9% по-малко от резултата за първите 3 месеца на 2016 г. Тогава са продадени 306 357 седана.

На втората позиция по популярност в света е пикапът Ford F-Series. От януари до март 2017 г. от него са продадени 244 709 бройки, което е с 9,8% повече от миналата година. В първата тройка влиза и Volkswagen Golf с 220 140 продажби, като спадът при този модел е 10,1%.

Топ 10 на продажбите в света за първото тримесечие на годината

Кои са най-продаваните модели в света за 2017 г.

* В първата графа е класирането на модела, а във втората – класирането през 2016 г. В трета е името на автомобила, в четвъртата - резултатът за 2017, а в петата – този за 2016. В последната графа е посочена разликата между двата периода.


Снимка: Toyota
 

Тагове: toyota corolla focus2move
0 от 500
  • #8
    11 rate up comment 4 rate down comment
    bibendum ( преди 6 години )
    Королата е супер семпла и издържлива кола. С нетърпение чакам да пуснат новия модел, където са обещали по-мощен двигател и независимо задно окачване.
  • #7
    15 rate up comment 2 rate down comment
    fan. ( преди 6 години )
    Попе, сегашния модел Honda CR -V е вече повече от 3 години на пазара( догодина сигурно ще излезе новия) , но продажбите му растат всяка година. От години е "Най-продаван СУВ ", Корола също - не зависимо коя генерация , 99% всяка година е "Най-продаван автомобил". Това е в световен мащаб , не в Европа .
  • #6
    7 rate up comment 7 rate down comment
    The vice ( преди 6 години )
    Незнам тойота ,ама като гледам Хонда най вече със сивик ще излезе начело!масово се купува аи хората са доволни..не е за България...
  • #5
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Скоро се очаква да изкарат хибридна Корола. Не че много ми дреме за японците ама ако изкарат Корола хибрид няма ли да е вътрешна конкоренция на Примуса?Королата ще е по-евтина при всички случаи и така продажбите на Приуса ще паднат,а на Королата би трябвало да се вдигнат.А и примус е по-грозен,хахахахахахах.А иначе от тая класация никаква файда няма.То при всички случаи се продават най-много ширпотребата.Корола,Голф,Поло,Фокус,Тиган,Сивик са си евтинджос клас и народа купува.
  • #4
    12 rate up comment 14 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 6 години )
    тази класация няма абсолютно никакъв смисъл...всеки модел си има жизнен цикъл...при нормални условия в началото на цикъла продажбите са високи а в края ниски...почти всеки месец излизат нови модели и тази таблица се размества тотално...
  • #3
    28 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    С удоволствие бих карал корола. Стандартна семпла кола с добър вид.А колкото до голфа - селска работа. Гледал съм ценово листи, що за *** ще си купи голф за 50 000? Една грозна кутийка. Безвкусица
  • #2
    28 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Скоро се очаква да изкарат хибридна Корола. Дано да е по-скоро! Е тогава съм сигурен, че ще избият рибата с продажби. Приус е хубав, но не е лесно смилаем или по-скоро от едни е недолюбван, а от други обичан. Противоречива кола с 2 думи, докато Королата е много популярна, красива и обичана кола. Много хора чакат да излезе хибридна версия. Същото го чакам и аз и ще си взема.
  • #1
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Облечен фаджия ( преди 6 години )
    Toyota Corrola - das wirklich ***