IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-продаваните модели в света за 2017 г.

Toyota Corolla продължава да е лидер и през първото тримесечие

Кои са най-продаваните модели в света за 2017 г.

Toyota Corolla продължава да бъде най-добре продаваният модел на планетата, сочат резултатите на агенция focus2move, чието проучване обхваща първите 3 месеца на 2017 г.

Кои са най-продаваните модели в света за 2017 г.

За този период японската марка е реализирала 297 471 такива автомобила на пазара, като това е с 0,9% по-малко от резултата за първите 3 месеца на 2016 г. Тогава са продадени 306 357 седана.

На втората позиция по популярност в света е пикапът Ford F-Series. От януари до март 2017 г. от него са продадени 244 709 бройки, което е с 9,8% повече от миналата година. В първата тройка влиза и Volkswagen Golf с 220 140 продажби, като спадът при този модел е 10,1%.

Топ 10 на продажбите в света за първото тримесечие на годината

Кои са най-продаваните модели в света за 2017 г.

* В първата графа е класирането на модела, а във втората – класирането през 2016 г. В трета е името на автомобила, в четвъртата - резултатът за 2017, а в петата – този за 2016. В последната графа е посочена разликата между двата периода.


Снимка: Toyota
 

Тагове: toyota corolla focus2move
0 от 500
  • #28
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    трифорса пак дрънка глупости на килограм.къф си ти ве село,кой си ти и от позицията на какъв определяш кои са най-добрите коли?нещо май много си си поярвал,но освен присмех и съжаление нищо друго не възбуждаш у хората.
  • #27
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А Тойота Приус е в клас Д. Относно Корола е в клас Ц и действително може да има претенции за клас Д като цялостна сглобка и почти пространство в автомобила. Не виждам на пътя по-грамотно направен и по-красив и динамично изглеждащ седан от класа й. Определено тази Корола е творение във всяко отношение.Направена е с много мисъл и стил.
  • #26
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не е точно така, но като имам предвид,че си от провинцията, говори си го. Прочети малко за ефективност на производството.А иначе най-хубавите коли според мен са японските, и по-специално високотехнологичните Лексус. Не може дизел във високия клас да бъде най-хубава кола, та дори и бензинова,вече времената са други.А японците произвеждат най-модерното и най-практичното. При това Лексус е и с най-красив дизайн ,отвсякъде модерен премиум,а не клише като мерцедес и бмв,ауди си е с общи части с шкода
  • #25
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Triforce ( преди 6 години )
    И естествено - най-хубавите коли не са в тази класация! Защо? Защото хубавото е скъпо! Пример - БМВ 5 и 7, Мерцедес Е и S класи. Та това са най-хубавите коли! Високопроходимите са ви ясни - пак немски и пак скъпо - BMW X 5 и 6, Mercedes GL & GLC. Ами това е положението.Много ясно, че в топ класацията ще са евтините коли, които са добре оборудвани за ежедневните нужди на хората. Интересно, обаче, къде е Рено, Пежо, Дачия?! Просто от любопитство?
  • #24
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    има претенции за D-сегментаТова за Корола ли го казваш?Какви претенции може да има бюджетен автомобил към D сегмента?В Д клас са коли като Хонда Акорд,Форд Мондео,Ауди А4,Мерцедес Ц клас,Фауве Пасат.Къде буташ Королата в средния клас.Тя си е в класа на Голфа и на Фокуса.Ширпотреба.Цената и продажбите и говорят красноречиво.Не казвам,че е лоша,а че няма никакви претенции да бъде нещо повече от Корола.То и няма как да бъде иначе.Само в твоята глава има някакви претенции.
  • #23
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Чочо ( преди 6 години )
    Ама Тигуан-а има ръст в продажбите близо 50%, затова ФВ са номер едно! Те са обещали до 2020 да пуснат няколко еликтрички и ще видите тогава подема на германското афтомобилостроене!
  • #22
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    С квото и да се римува е СУПЕР автомобилточка
  • #21
    2 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тойота много добре се римува с ***.
  • #20
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Corolla ( преди 6 години )
    По принцип не заслужаваш да ти отговарям, особено днес. Причината - адски неграмотен си - грешките ти са на ниво второкласник. Може би не се изразих правилно, но имах предвид, че има претенции за D-сегмента, макар че се води към C-сегмента. Един съвет - не се обръщай винаги с лошо към хората и бъди по-малко мнителен. Бъди здрав!
  • #19
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    (Корола хибрид и Приус са 2 различни класа автомобили.И по европейската и по американската класация Корола и Приус са един клас коли.Така наречения американски Compact car class или C-segment medium cars по европейския стандарт.Та кое им е различното казваш?