IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-продаваните модели в света за 2017 г.

Toyota Corolla продължава да е лидер и през първото тримесечие

Кои са най-продаваните модели в света за 2017 г.

Toyota Corolla продължава да бъде най-добре продаваният модел на планетата, сочат резултатите на агенция focus2move, чието проучване обхваща първите 3 месеца на 2017 г.

Кои са най-продаваните модели в света за 2017 г.

За този период японската марка е реализирала 297 471 такива автомобила на пазара, като това е с 0,9% по-малко от резултата за първите 3 месеца на 2016 г. Тогава са продадени 306 357 седана.

На втората позиция по популярност в света е пикапът Ford F-Series. От януари до март 2017 г. от него са продадени 244 709 бройки, което е с 9,8% повече от миналата година. В първата тройка влиза и Volkswagen Golf с 220 140 продажби, като спадът при този модел е 10,1%.

Топ 10 на продажбите в света за първото тримесечие на годината

Кои са най-продаваните модели в света за 2017 г.

* В първата графа е класирането на модела, а във втората – класирането през 2016 г. В трета е името на автомобила, в четвъртата - резултатът за 2017, а в петата – този за 2016. В последната графа е посочена разликата между двата периода.


Снимка: Toyota
 

Тагове: toyota corolla focus2move
0 от 500
  • #18
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нито ти нито аз определяме коя кола в кой клас се намира. Ти обаче май имаш претенцийте да го правиш. Кой си ти все пак? Кажи да знаем защото няма начин случаен човек да опровергава официални данни. Освен разбира се ако не е луд.Ако случайно не можеш да намериш класовете на колите и кой модел в кой клас е кажи. Ще ти помогнем колкото и да си безнадежден случай.
  • #17
    16 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Супер е Тойотата. Пък вие се пенявете ;)
  • #16
    7 rate up comment 9 rate down comment
    trb ( преди 6 години )
    Администраторът/служителят от ТМ се активизира :))) толкова е див, че дори нарича двигателя икономичен :)) Бях забравил колко е забавно тук :д
  • #15
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Corolla ( преди 6 години )
    Притежавам я от 2015, а вие може да си мислите, че съм вносител. Просто говоря от първа ръка. Всеки си има мнение. Няма да цитирам разходи, защото е супер селско, но за атмосферен бензинов двигател - колата е икономична определено. Този двигател определено не е адекватен за купето на Авенсис, това е така, но за Корола - върши добра работа. Нито продавам коли, нито защитавам Тойота. Говоря от първо лице като собственик. Но щом не желаете да ме чуете, си е ваш проблем. Бъдете здрави!
  • #14
    9 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И какви са й претенциите към по високия клас? Оправиха ли вече лесно падащите уплътнения? Относно 1,6 133 кс, нямам думи, карал съм Авенсис с такъв мотор и всякакви бусове се подиграваха с мен. Не върви, а шуми. Градско е трагедия. Извън *** дойди.
  • #13
    12 rate up comment 9 rate down comment
    Corolla ( преди 6 години )
    Точно новата Корола е супер добра и даже има претенции към по-високия клас. 1,6/132 коня - ти карал ли си я, защото аз я притежавам и двигателят е рядко икономичен, а в обороти върви много. Здрав и непретенциозен. Нито е за състезания, нито е да се пречиш. А за Авенсиса - това ще е последната генерация и повече няма да се прави Авенсис (той е европейски модел). Предполагам, че ще вкарат Камри отново в Европа.
  • #12
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Корола хибрид и Приус са 2 различни класа автомобили.Королата ще е конКУРент на Аурис. Те са в един клас. Аурис обаче е хечбек и комби, а Королата е седан, та и те се различават. Винаги обаче съм харесвал повече седаните и поради тази причина Корола ми допада повече. А и в гамата на Тойота няма седан хибрид. Поне за Европа е така. Ако пуснат Авенсис хибрид, то тогава наистина Приус ще има вътрешна конКУРенция.
  • #11
    13 rate up comment 7 rate down comment
    до: popa ot razgrad ( преди 6 години )
    Оооо да, класациите, които не ти отърват няма смисъл от тях. И как да няма смисъл да се знае кой модел В СВЕТА е най-продаван. За Корола няма значение циклите за които говориш. Почти всяка година е най-продаван модел В СВЕТА! Какви цикли, какви 5 лв?Ама викаш друго си е Гоуфа или Полото да са най-продавани в бедна европа! Това значи повече отколкото в СВЕТА нали!
  • #10
    14 rate up comment 8 rate down comment
    до: trb ( преди 6 години )
    Стига дрънка глупости!Като ти трябва по-бърза кола има други в гамата. Корола не енито за състезания, нито за избиване на комплекси, като твоите. 1,6 двигателя със 132 к.с. е напълно достатъчен за това купе. Ако е беше карал тази кола щеше да го знаеш. Пъргав, здрав и икономичен за разлика от моторите на любимата ти селска марка.А ГОЛЯМАТА ти ВАГенска лъжа, че в ТМауто нямало дискове на най-продаваният модел на марката е толкова нагла,че и от АБ биха ти завидели.Ти затова си им фен лъжльо!
  • #9
    15 rate up comment 17 rate down comment
    trb ( преди 6 години )
    Май никой от вас не е карал новата корола...такава тояга рядко се среща...1.6 (това е "големият" двигател) атмосферка 132 коня (няма нужда да коментирам разхода)..."мултимедия" под всякаква критика..направо ТРАГИЧНА...да не говорим че в ТМ ауто са толкова зле, че дори налични спирачни дискове нямат а се чакат на поръчка..един от най-жалките автомобили до които съм се докосвал...определено всички положителни коментари на тема "Тойота" се пишат или от администратора или от някой модел от "ТМ ауто"