IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-грозните автомобили в света

Сред тях има и модел за 760 000 евро

Най-грозните автомобили в света

Красотата е относително понятие, тъй като вкусът на един може изобщо да не се хареса на друг. Има обаче автомобили, които няма как да бъдат наречени "красиви". Ето една подборка на такива машини, която не е подредена като класация. И от която умишлено липсват китайски модели.

Subaru Baja


Най-грозните автомобили в света

Доста страно изглеждащият пикап се произвежда през периода 2002-2006 г. Източник на вдъхновението за неговото създаване са състезателните коли, участващи в легендарната надпревара Baja 1000. Моделът се оказва пазарен неуспех, тъй като в Subaru планират да продават по 24 000 бройки на година, но в крайна сметка за 4 години са реализирани общо едва 30 000. Причината за провала е очевидна.

Chevrolet Malibu Maxx

Най-грозните автомобили в света

През 2004 г. излиза шестото поколение на Chevrolet Malibu, което всъщност представлява Opel Vectra C с променена външност. Тогава дебютира и Malibu Maxx - хечбек със средни размери и пет врати. Въпреки бонуси като люк над задните седалки и нелошите 6-цилиндрови мотори, автомобилът така и не става популярен.

Nissan Murano CrossCabriolet


Най-грозните автомобили в света

Ако кабриото на базата на Range Rover Evoque изглежда наистина хармонично, то същото не може да се каже и за откритото Murano. Много забавен е покривът на автомобила, но и той не го прави по-красив. Моделът се произвежда от 2011 до 2014 г. и резултатите му принудиха Nissan да се откаже изобщо от кабриолетите.

Vanden Plas 1500


Най-грозните автомобили в света

Този автомобил е познат още и като Austin Allegro, като най-странното при него е квадратният волан. Въпреки това от модела са продадени повече от 12 000 бройки, най-вероятно заради кожения салон с дървени елементи, специалните стелки и подобрената шумоизолация.

B Engineering Edonis


Най-грозните автомобили в света

Помните ли как изглежда Bugatti EB110? Това е именно този автомобил, но преработен от компанията B Engineering. Промените са засегнали и двигателят, като оригиналните 4 турбини IHI са заменени от 2, които са на същия производител. В компанията планират да произведат 21 бройки от модела в чест на настъпилия току-що ХXI век, като цената на всяка машина през 2003 г. е 760 000 евро.

Bristol Blenheim

Най-грозните автомобили в света

Сега марката Bristol преживява своето второ раждане, но не в толкова далечното минало тя предлагаше бързи и луксозни (по стандартите на 70-те години на миналия век) автомобили. Последното купе бе произведено през 2011 г., като получи елементи от Opel Senator и дори от BMW. Те не го направиха кой знае колко по-красиво.

Skelta G-Force


Най-грозните автомобили в света

Дивата австралийска кола бе показана през 2008 г., като ако се съди по нейния въннеш вид, тя е правена с оглед регламента за болидите във Формула 1. Машината е доста ефективна на пистата, но по улиците на Австралия и Великобритания почти не се среща. Задвижва се с двигател от Honda S2000, форсиран до 300 к.с.

Marcos Mantis


Най-грозните автомобили в света

През 1968 г. компанията Marcos показа приличащата на аквариум суперкола Mantis XP, която предизвика възторг. Серийната версия обаче накара хората да гледат с недуомение - микс от странни линии, комбинирани с висока цена. Машината струва 3185 паунда,  което е с 1000 паунда повече от представителния Rover 3500. През 1971 г. производството е спряно, като от конвейра слизат само 32 бройки.

Consulier GTP


Най-грозните автомобили в света

Удивително лекият (998 кг.) и мощен (175 к.с.) автомобил е създаден в САЩ от Уорън Мослер. Постепенно това е и първата суперкола на компанията, носеща името на създателя си. Машината има впечатляваща история, най-вече благодарение на участията си в пистовия състезания, но това, което не и стига, е естетичният външен вид.

Pontiak Aztek

Най-грозните автомобили в света

Някой на шега беше казал, че Aztek е баща на BMW X6, но това в никакъв случай няма да ни накара да погледнем на този грозен автомобил по друг начин. Моделът се продава в продължение на 4 години в началото на века, като е оборудван с 3,4-литров V6 двигател и 4-степенна автоматична скоростна кутия.

Weber Faster One

Най-грозните автомобили в света

"Форма, продиктувана от функции" - така определят своето творение представители на швейцарската фирма Weber. Може би са прави, но няма как да наречеш Faster One "красив автомобил". В момента фирмата рекламира следващото си творение - Faster F1 One, като обещава това е да е най-бързият автомобил, предназначен за стандартните пътища.

SsangYong Rodius


Най-грозните автомобили в света

Според замисъла на дизайнера Кен Гринли, на външен вид Rodius трябва да прилича на луксозна яхта. Някакво сходство се наблюдава в задната част на машината, но като цяло нещата не са приятни за гледане. През 2013 г. се появи второто поколение, което бе малко по-хармонично, но това не го направи по-симпатично. Първата генерация се предлагаше с 5-и и 6-цилиндрови мотори, но заради дизайна на това не бе обърнато внимание.

Fiat Multipa


Най-грозните автомобили в света

Когато се каже "грозен автомобил", почти всеки се сеща именно за този. Интересното е, че Multipa изкара доста години в производство - от 1998 до 2010 г., като въпреки външния си вид, получи доста похвали заради практичността си. Най-странното в случая е, че този автомобил се предлагаше и с допълнителен пакет, дело на ателието Abarth.

Neoruon Chicago

Най-грозните автомобили в света

От 1974 до 1976 г. са построени само два Neorion Chicago, което всъщност е добра новина. Това чудо се е родило в Гърция благодарение на милионера Янис Холандрис, като разработката му е отнела 8 месеца. В основата на машината е Jeep Wagoneer с V8 от AMC. Тази компания е известна с ултракомпактните си електромобили, като в случая иска с един изстрел да убие два заека - да привлече както любителите на ретро-колите, така и феновете на оф-роуда. Е, не се е получило.

Снимки: Производителите

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Гледах едно предаване за Marcos Mantis-а, ами един страхотно искаше да купи от друг колата, но така и не я получи, въпреки сериозната сума, която предлагаше.Така, че за всяко нещо се намират хора, които да го харесат или не!
  • #8
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Къде е най-грозният измежду всички - Форд Ка?Всяка една класация за грозен автомобил трябва да започва с тази грозотия!!!
  • #7
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мултиплата не е грозна.Просто повечето хора са свикнали като чуят миниван да видят нещо което прилича на опел или фолксваген.Те и на ситроен минивановете ги наричат грозни ама не са.
  • #6
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Пропусна ли са и дамската колица - Рр Евог
  • #5
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Край ( преди 6 години )
    Лексус RX ще остане в историята - мисля че изпреварва Мултипла.
  • #4
    6 rate up comment 20 rate down comment
    bmw435i cc ( преди 6 години )
    Propusnali sa istinskite nepobedimi 6ampioni v tazi kategoria, a imenno vsiaka edna toyota,honda i mitsubi6i
  • #3
    9 rate up comment 3 rate down comment
    zzz ( преди 6 години )
    И са пропуснали Ford Scorpio MKIIFord Sierra MKILamborghini LM002SsangYong Korando/MusoTavria 1103Dacia Novaи т.н. А също и един куп американски кошници ...
  • #2
    9 rate up comment 11 rate down comment
    thebrainless ( преди 6 години )
    Байя не мисля че мястото и тук, но пък са забравени много силни претенденти, като Мерцедес W210, особенно във версия комби е рядко срещана грозотия. Също така бих добавил първо поколние ML, първо поколение Кайен, първо поколение X5. SsangYong - всички модели.
  • #1
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Subaru Baja, Vanden Plas, Bristol Blenheim и B Engineering Edonis на мен лично мн ми харесват