IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel разкри Insignia Sports Tourer 4×4

Комбито е пораснало на размери, но е отслабнало с 200 кг.

Opel разкри Insignia Sports Tourer 4×4

Световната премиера новото поколение на Opel Insignia Sports Tourer 4×4 ще се състои по време на автосалона в Женева през март, но компанията-производител реши да разкри подробности за модела месец по-рано.

Opel разкри Insignia Sports Tourer 4×4

В основата на комбито Insignia е новата платформа на Opel, която е в основата и на стандартния модел, показан в края на миналата година. Тя позволява на автомобила да свали около 200 кг. в сравнение със своя предшественик. В същото време разстоянието между двете оси е увеличено с 92 мм.

Дължината на комбито вече достига 4986 мм, което е със 73 мм повече. Освен това Sports Tourer е добавил и 31 мм към височината си. По-големите размери обаче не се отразяват на обема на багажника. Той си остава 520 литра, но при свалени задни седалки вече е 1638 литра, което е със 110 литра повече от досега.

Opel разкри Insignia Sports Tourer 4×4

Като опция клиентът може да си поръча специална система, при която багажникът се затваря с натискане на бутон. Освен това има и функция за безконтактно отваряне, като за целта е нужно само да се прекара крак под задната броня на автомобила.

Opel разкри Insignia Sports Tourer 4×4

От Opel не разриха подробности за гамата двигатели на Insignia Sports Tourer, но е сигурно, че те ще бъдат същите, които е получил и лифтбекът. Това са бензинови мотори с обем 1,5 и 2,0 литра, както и дизели с обем 1,6 и 2,0 литра. Версиите с предно предаване ще получат 6-степенна механична скоростна кутия, а тези със задвижване на четирите колела – автомат с 8 предавки.

Opel разкри Insignia Sports Tourer 4×4

За комбито ще бъдат налични всички системи за безопасност и асистенти на шофьора, които бяха показани при дебюта на стандартния модел. Освен това Insignia Sports Tourer ще разчита на нова система за задвижване на четирите колела с две електронноуправляеми муфи и адаптивно шаси.

Снимки: Opel