IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla ще плаща обезщетения за лъжлива информация

Норвежки клиенти се оплакаха, че колите им са по-бавни от обявеното

Tesla ще плаща обезщетения за лъжлива информация

Американският производител на електромобили Tesla Motors се съгласи да изплати обезщетения на норвежки собственици на Model S P85D, които се обърнаха към съда заради това, че обявените технически характеристики на техните коли не отговарят на реалните.

Tesla ще плаща за недостатъчно бързи коли

Делото бе заведено през септември в Осло от 126 норвежки собственици на Tesla Model S. Те оспориха твърденията на компанията, че модификацията P85D със задвижване на четирите колела, която са си закупили, ускорява от 0 до 100 км/ч за 3 секунди и развива максимална скорост от 700 к.с. Според тях първото е невъзможно, а мощността на агрегатата на седана е с 1/3 по-ниска.

От Tesla Motors първоначално оспориха исканията на норвежците, но в крайна сметка решиха, че раздуването на скандала ще им донесе единствено негативи.Затова американците се споразумяха с юридическата фирма, представляваща ищците в делото и всеки един от тях ще получи компенсация в размер на 7700 долара. Освен това, недоволните клиенти ще могат безплатно да обновят софтуерът на колите си.

Интересното е, че Tesla Model S в модификация P85D вече не се предлага на пазара. Тя бе заменена от по-мощната версия – P100D, която според производителя ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,7 секунди.

Снимка: Tesla

Тагове: tesla model s
0 от 500
  • #9
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Съгласен ( преди 7 години )
    съм с Enzo, въпроса е, че поне сега производителите имат по-голям стимул да развиват нови технологии!
  • #8
    15 rate up comment 18 rate down comment
    Enzo ( преди 7 години )
    Вие сериозно ли вярвате, че тази измама Тесла, представлява някакво бъдеще!? Наистина ли вярвате, че има и е един иновативен болт в тая глупост!? Това е творение на PR отдела на Мъск, което заедно с идиотщината за колонизирането на Марс, е основното средство чрез което обосновава усвоените през последните 10 години над 5 милиарда долара, отпуснати му по най-различни еко програми на американското правителство с подписите на корумпирани конгресмени и сенатори. Разберете-това е просто измама!
  • #7
    24 rate up comment 0 rate down comment
    д-р.Куртев ( преди 7 години )
    "и развива максимална скорост от 700 к.с."??????????
  • #6
    16 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    погледнете и от коя страна идва искаточно там са най стимулирани ел.колите и щом те се жалват смятай за какъв сериозен проблем става въпрос
  • #5
    13 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тоя под мен дето упреква Иван дали кара тесла??? .... или някой стар коптор без катализатор ????
  • #4
    19 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Иване, Иванеееее, да те м***ризи, кой те хване! Къде намеси селската марка тук бе оФча главо! Тесла, че ускорява по-бавно с няколко стотни или има по-ниска мощност, няма да отрови никой, докато любимата ти селска марка трови всички. Усетили разликата или все още е трудно на оФчето ти мозъче да асимилира разликите?
  • #3
    18 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Странно в много тестове това ускорение е било доказано, така че не виждам причина за подобни искове.По-скоро от тесла си пазят имиджа след огромните атаки организирани от петролните страни и компании, защото им убива бизнеса.
  • #2
    19 rate up comment 21 rate down comment
    Иван Дерменджиев ( преди 7 години )
    За VW се вдигна шум до небето, но за тези измислени лъжци няма да се чуе. Защото те са "бъдещето" видиш ли! Не съм "голфаджия", каквото и да значи това, но е малоумно. Ааа и... ДАВАЙ ***! КОМЕНТИРАЙ И ПЛЮЙ, КАКТО САМО ТИ МОЖЕШ!
  • #1
    15 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ха такаааа сега най вероятно пак ще осъдят някой европейски производител за да си върнат загубите , както еипъл осъди самсунг