IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla ще плаща обезщетения за лъжлива информация

Норвежки клиенти се оплакаха, че колите им са по-бавни от обявеното

Tesla ще плаща обезщетения за лъжлива информация

Американският производител на електромобили Tesla Motors се съгласи да изплати обезщетения на норвежки собственици на Model S P85D, които се обърнаха към съда заради това, че обявените технически характеристики на техните коли не отговарят на реалните.

Tesla ще плаща за недостатъчно бързи коли

Делото бе заведено през септември в Осло от 126 норвежки собственици на Tesla Model S. Те оспориха твърденията на компанията, че модификацията P85D със задвижване на четирите колела, която са си закупили, ускорява от 0 до 100 км/ч за 3 секунди и развива максимална скорост от 700 к.с. Според тях първото е невъзможно, а мощността на агрегатата на седана е с 1/3 по-ниска.

От Tesla Motors първоначално оспориха исканията на норвежците, но в крайна сметка решиха, че раздуването на скандала ще им донесе единствено негативи.Затова американците се споразумяха с юридическата фирма, представляваща ищците в делото и всеки един от тях ще получи компенсация в размер на 7700 долара. Освен това, недоволните клиенти ще могат безплатно да обновят софтуерът на колите си.

Интересното е, че Tesla Model S в модификация P85D вече не се предлага на пазара. Тя бе заменена от по-мощната версия – P100D, която според производителя ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,7 секунди.

Снимка: Tesla

Тагове: tesla model s
0 от 500