IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda връща към живот моделите MPS

Първият от тях ще бъде версия на роудстъра MX-5

Mazda връща към живот моделите MPS

През последните години Mazda залага най-вече на разработка на технологиите за спестяване на гориво SkyActiv, като сложи кръст на моделите си от спортната гама MPS/Mazdaspeed. Сега японците смятат да променят тази тенденция и да разработят няколко спортни версии на свои автомобили, съобщава AutoEvolution.

Mazda връща към живот моделите MPS

За съжаление, най-вероятно скоро няма да видим ново поколение на хечбека Mazda3 MPS или на седана Mazda6 MPS, тъй като инженерите на марката нямат време за тях, а и също така съществено за закъснели с пускането на подобни модификации. Затова пък роудстърът MX-5 ще получи версия MPS, тъй като тя не изисква сериозни инвестиции, а и самият модел е доста популярен.

Що се касае до традиционните MPS-модели – на тях ще бъде обърнато внимание, едва след като се появи новата генерация на комплекса SkyActiv. От Mazda обещават да покажат първите си разработки в тази насока още догодина, но готовите автомобили ще бъдат готови едва към края на десетилетието.

Горе-долу по това време ще трябва да бъде готов и отдавна обещавания от японците спортен автомобил с роторен двигател. Той ще представлява серийна версия на концептуалното купе RX-Vision.

Снимка: Mazda
 

Тагове: mazda mps
0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Забравих, и Suzuki също!
  • #3
    3 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Mazda и Subaru, в най скоро време ще бъдат погълнати!!
  • #2
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    vag-иналче забрави да кажеш нещо за ръждата! Недей така не се излагай! Давай да ти чуем старите простотии, които ги знаем, а ако си измислил нова ще е супер. Оправи ни деня! Колкото до МПС моделите ми се струва, че малко закъсняват. Явно финансовият им ресурс не е позволил да го направят веднага. Нямам друго обяснение. На Миата много ще и ходи един двигател 250-300 к. с. С това леко купе ще е изтребител.
  • #1
    2 rate up comment 23 rate down comment
    и Мазна като чиКИА.. ( преди 7 години )
    лъскава външност + слаби моторчета = абсолютна ширпотреба.