IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda връща към живот моделите MPS

Първият от тях ще бъде версия на роудстъра MX-5

Mazda връща към живот моделите MPS

През последните години Mazda залага най-вече на разработка на технологиите за спестяване на гориво SkyActiv, като сложи кръст на моделите си от спортната гама MPS/Mazdaspeed. Сега японците смятат да променят тази тенденция и да разработят няколко спортни версии на свои автомобили, съобщава AutoEvolution.

Mazda връща към живот моделите MPS

За съжаление, най-вероятно скоро няма да видим ново поколение на хечбека Mazda3 MPS или на седана Mazda6 MPS, тъй като инженерите на марката нямат време за тях, а и също така съществено за закъснели с пускането на подобни модификации. Затова пък роудстърът MX-5 ще получи версия MPS, тъй като тя не изисква сериозни инвестиции, а и самият модел е доста популярен.

Що се касае до традиционните MPS-модели – на тях ще бъде обърнато внимание, едва след като се появи новата генерация на комплекса SkyActiv. От Mazda обещават да покажат първите си разработки в тази насока още догодина, но готовите автомобили ще бъдат готови едва към края на десетилетието.

Горе-долу по това време ще трябва да бъде готов и отдавна обещавания от японците спортен автомобил с роторен двигател. Той ще представлява серийна версия на концептуалното купе RX-Vision.

Снимка: Mazda
 

Тагове: mazda mps
0 от 500
  • #14
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Бай дизел ( преди 7 години )
    Много са хубави Мазда!Братовчед ми Цветан има такава:http://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--cusvnzc6--/c_fit,fl_progressive,q_80,w_636/807397732253089605.jpg
  • #13
    5 rate up comment 1 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 7 години )
    аз чакам новата цх5, искам я в новото червено, ниво ултимат, 2.5/автомат/4х4...само да я докарат до БГ...догодина! а и жената даде зелена светлина за нова кола!MAZDASPEED, babe!
  • #12
    9 rate up comment 0 rate down comment
    ZOOM_IN ( преди 7 години )
    @ до: zoom inпуснАх набързо едно ревю в секцията тест-драйв :)
  • #11
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Кога ли ... ( преди 7 години )
    ще видим от мазна по-як мотор, съчетан с 4Х4 и автоматик??Ех тия зумирани мечти ...
  • #10
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Да. А пък в сервиза миналата седмица гледах една злополучна дизелова шестица 2004-та - за една година и под 20 хил навъртени близо 3500 за ремонти - дюзи, съединител+маховик, турбина.Познат с нов Авенсис на 6 месеца остана на пътя след като му се прецака двумасовия маховик на 8000 км.Всичко е на късмет. Вече няма марки/модели които не се чупят.
  • #9
    10 rate up comment 0 rate down comment
    до: zoom in ( преди 7 години )
    Наслаждавай се на това което имаш, автомобила е страхотен. Пусни едно ревю в раздела за потребителски тест драйв, да се насладим и ние. :)
  • #8
    11 rate up comment 0 rate down comment
    zoom in ( преди 7 години )
    6-цата е на същото шаси като CX-5цата и за това е идеална за нашите пътища.Тази новина ме кара само да съжалявам, че вече си купих MX-5 това лято. Купих си я, а те изкараха тарга варианта, сега пък и MPS ще има...баси.
  • #7
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Малка компания с ограничени възможности, но за сметка на това всичко е направено както трябва.
  • #6
    20 rate up comment 0 rate down comment
    nikito_blend ( преди 7 години )
    Няма да спирам да повтарям че за 8 години на моята Мазда 3 съм сменил само крушките на късите. Всичко останало е желязно, най-надеждната марка ... просто няма две мнения.
  • #5
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Мазда 6 е колата с перфектното окачване по отношение на здравина за българските пътища... А и изглеждат повече от добре с всяка следваща генерация.