IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Acura показа интериора на бъдещето

Технологията Precision Cockpit влиза в бъдещите модели на марката

Acura показа интериора на бъдещето

След Volvo и редица брандове на концерна Volkswagen и компанията Acua реши да се съсредоточи върху разработката на футуристични интериора. Тя показа своя концепт Precision Cockpit, който се характериза с пълното отсъствие на стандартни бутони и на аналогови прибори.

Acura показа интериора на бъдещето

За управлението на допълнителните функции в този футуристичен салон отговаря нова мултимедийна система, която предстои да бъде поставена на серийните модели на Acura. Дисплеят е поставен в горната част на централната консола, като може да работи в няколко режима едновременно. Например, в неговата дясна част може да излизат показанията на навигационната система, а вляво – данните за работата на мултимедията или на климатика.

Acura показа интериора на бъдещето

Цялата система се управлява с помощна на високочувствителен тъч-пад, където всяка област от повърхността отговаря за конкретна функция. Има и втори дисплей – 12,3-инчов, който заменя приборния панел, като може да превключва от един режим на друг в зависимост от това как работят електронните системи на автомобила.

Например – при полуавтономно придвижване на автомобила, на екрана се появява картина от неговото обкръжение. Специално внимание се обръща на съседните превозни средства, на велосипедистите и на пешеходците, като се показват и предполагаемите траектории на движение на колата.

Acura показа интериора на бъдещето

От Acura обещават, че освен Precision Cockpit съвсем скоро ще внедрят в своите модели и нова мултимедийна система на платформата  Android, а също така и няколко компонента от собствена система за автономно управление на автомобила.

Снимки: Acura

Тагове: precision cockpit
0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Кое точно му е футуристичното- салон с волан и два дисплея. Или вие имате предвид светлинките- уаууу виж как свети, аз съм в бъдещето!
  • #6
    1 rate up comment 3 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    Незнам дали сте запознати, но има концепти с тъч дисплей и форс-фийдбек бутони (т.е. когато настикаш виртуалния бутон на таблото или слайдваш да речем сиалта на вентилатора усещаш вибриране, което ти подсказва, че наистина си натиснал 'бутона')Та според мен това е бъдещето в интериора. Плюс навигация на системите с жестове.
  • #5
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Auto ( преди 7 години )
    "BMW 2004 5 серия години се опита да вкара всичко в компютъра на навигацията. Оказа се че не е добра идея и още след фейслифта започнаха да връщат копчета. Звучи много добре на хартия но на практика копчетата са си много удобни. "Това, че БМВ не са успели да направят подобна схема преди 10 години, не значи, че и от Хонда са обречени на неуспех!
  • #4
    8 rate up comment 4 rate down comment
    none ( преди 7 години )
    Пропуснали са да махнат волана, и да сложат по-голям телевизор на мястото на шофьора. На този гледането на 3Д филми ще е неудобно ;)).
  • #3
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тук не става дума за сензорни копчета, а за мултимедийна система. Правете разлика! Нещата са много различни. Сензорните копчета са шит и за нищо не стават. Съвсем друго е обаче, когато си с тъч-пад. копчетата са ти на екрана и ги виждаш, а с ръка контролираш нещата без да си отклоняваш погледа и вниманието от пътя. Много е готино, полезно, практично и безопасно с подобна система. Качете се на нещо подобно и ще разберете. Надявам се всички коли да почнат да ги правят така.
  • #2
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо до bmw e60 ( преди 7 години )
    Съгласен съм колега
  • #1
    18 rate up comment 3 rate down comment
    bmw e60 ( преди 7 години )
    BMW 2004 5 серия години се опита да вкара всичко в компютъра на навигацията. Оказа се че не е добра идея и още след фейслифта започнаха да връщат копчета. Звучи много добре на хартия но на практика копчетата са си много удобни.