IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota разкри разхода на Prius Prime

Хибридът е с 26% по-икономичен от предшественика си

Toyota разкри разхода на Prius Prime

Световната премиера на новото поколение на плъг-ин хибрида Toyota Prius Prime се състоя през март тази година, а сега компанията производител разкри неговите най-важни параметри – потреблението на гориво и пробег с едно зареждане.
Toyota разкри разхода на Prius Prime
Новата Toyota Prius Prime се оказва с 26% по-икономична от своя предшественик. Заявеният от производителя среден разход на гориво в хибриден режим е 1,8 л/100 км., като от компанията твърдят, че това е най-доброто постижение сред всички аналогични превозни средства, предлагани в момента на пазара.

Освен това Toyota Prius Prime превъзхожда конкурентите си и по разход при движение само на бензин в градски условия – 4,3 л/100 км, в извънградски условия – 4,4 л, което прави средно постижение от 4,35 л/100 км.
Toyota разкри разхода на Prius Prime
Максималното разстояние, което автомобилът може да измине с едно зареждане е 1030 км. Само на електричество пробегът на Prius Prime е над 40 км. при скорост до 135 км/ч. За сравнение стандартният Prius изминава едва 18 км. само на ток.
Toyota разкри разхода на Prius Prime
В агрегата на Toyota Prius Primе влизат 1,8-литров бензинов двигател с 97 к.с., електромеханичен вариатор и комплект литиево-йонни батерии с капацитет 8,8 кВт/ч. Зареждането от стандартната мрежа отнема 5,5 часа, а от специална зарядна станция – около 2 ч.

Снимки: Toyota

Тагове: toyota prius prime
0 от 500
  • #26
    20 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    до ваг фена - знаем че в твойто село хед-ъп дисплеи няма ама аре поне спри да ни занимаваш!
  • #25
    15 rate up comment 13 rate down comment
    до жълтура под мен ( преди 7 години )
    Може за дръпнатите кривогледи жълтури да им е удобно така: с едното око гледат пътя, а с другото контролните уреди! Та сигурно така ви е по-добре: Гледайки напред пътя да виждаш и уредите!
  • #24
    7 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Моя Примус е на газ и като загрее водата го изключвам да не се превари кафето! Жалка работа ви казвам! А сега сериозно по въпроса: това нещо никога не бих си го взел дори и да е 10 000 лв. и както каза един фен на истинските коли, дори да връщаше бензина обратно пак не бих се излагал да го карам!! Много точно и ясно казано! А иначе дадени някакви измислени показатели, 100% силно занижени за да се хващат балъците на тях и сега спорим за някави цифрички! Абе гледайте външния вид, интериор, марката
  • #23
    18 rate up comment 10 rate down comment
    до: ВАГона под мен ( преди 7 години )
    Къде отстрани са уредите ве лек Гоуфаджио? По средата са ти ги сложили на най-високата точка на таблото. Гледайки напред ги виждаш съвсем ясно без да свеждаш поглед, както е при Гоуфа ти и без да си отвличаш вниманието. Вземи секази,покарай такава кола и ще разбереш, че по-удобно нещо от така разположени уреди НЯМА! Освен това са леко ориентирани към водача, което ги прави още по-удобни.По-долу ти обясниха, е всеки Приус и в най-ниското ниво на оборудване има ХУД-дисплей и всичко ти е пред очите
  • #22
    13 rate up comment 19 rate down comment
    за сведение ( преди 7 години )
    А иначе казано по-гейска марка кола от Тойота аз не съм виждал! И нещата при тях се влошават все повече относно външния им вид! А колко до твърдението, че контролните уреди се виждали повече когато са встрани е меко казано смехотворно! По тая логика ако са още по-встрани, например на дясната врата ще се виждат още повече?!
  • #21
    21 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Няколко пъти съм пътувал в Приус-и таксита, уникално удобен ( и просторен ) салон има тази кола, кой го измисли, че сега станала 4 местна?!?А надеждността на модела ( вклч и батерията ) се знае в цял свят и това не учудва никого. Само недорасли хлапета могат да твърдят обратното!
  • #20
    13 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    До:онзи със забучения волан.Волана ли е забучен или имаш нещо забучено ти отзад, но хич не си наясно с някой неща. Дай да видим колите, които не са със забучен волан! Твоята каляска с волан, който стои във въздуха ли е? Някакъв извънземен сигурно. Това с контролните уреди също не е вярно. Приус идва в базовата версия с проектор на предното стъкло, където е имаш всичката важна информация пред очите ти. Изследвания показват, че уредите, като на Приус са най-удачно разположени а не пред волана
  • #19
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Харесва ми,особено вътре е направена супер.Единствен недостатък е това,че са направили крачка назад и не е с 5 места, а е с 4.Нямам на идея каква е причината,но определено е голям минус според мен.Разбирам да няма място,а то място колкото си искаш вътре.Другото нещо,което според мен е минус е това,че са намалили мощността и са понижили динамичните показатели.Вярно е,че това е в името на икономията,но би трябвало да се стремят да увеличават мощността и да намаляват разхода,а не обратното!
  • #18
    25 rate up comment 7 rate down comment
    до: до Prius 3 ( преди 7 години )
    Трябва да си наистина много некадърен шофьор, за да не можеш да докараш разхода на Приус до и под 4/100. Щом жената, която е пишман шофьорка, като повечето жени успява, значи може от почти всеки. Както и да е няма да мерим горивото с капкомера. Въпросът е, че това е най-икономичната кола в класа си и най-здравата по принцип. За 140 000 км съм сменил 3 лампи само. Все още съм с оригиналните накладки и дискове. Масла, филтри и гориво. Друго не иска Приус. На по-здраво нещо не съм се качвал никога
  • #17
    26 rate up comment 4 rate down comment
    до Prius 3 ( преди 7 години )
    Верни са си данните.TOYOTA са дали разход, който ще бъде постигнат от всеки неграмотен некадърник за да не ги обвиняват после, че лъжат ако дадат официален разход по-нисък от 3/100.