IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota разкри разхода на Prius Prime

Хибридът е с 26% по-икономичен от предшественика си

Toyota разкри разхода на Prius Prime

Световната премиера на новото поколение на плъг-ин хибрида Toyota Prius Prime се състоя през март тази година, а сега компанията производител разкри неговите най-важни параметри – потреблението на гориво и пробег с едно зареждане.
Toyota разкри разхода на Prius Prime
Новата Toyota Prius Prime се оказва с 26% по-икономична от своя предшественик. Заявеният от производителя среден разход на гориво в хибриден режим е 1,8 л/100 км., като от компанията твърдят, че това е най-доброто постижение сред всички аналогични превозни средства, предлагани в момента на пазара.

Освен това Toyota Prius Prime превъзхожда конкурентите си и по разход при движение само на бензин в градски условия – 4,3 л/100 км, в извънградски условия – 4,4 л, което прави средно постижение от 4,35 л/100 км.
Toyota разкри разхода на Prius Prime
Максималното разстояние, което автомобилът може да измине с едно зареждане е 1030 км. Само на електричество пробегът на Prius Prime е над 40 км. при скорост до 135 км/ч. За сравнение стандартният Prius изминава едва 18 км. само на ток.
Toyota разкри разхода на Prius Prime
В агрегата на Toyota Prius Primе влизат 1,8-литров бензинов двигател с 97 к.с., електромеханичен вариатор и комплект литиево-йонни батерии с капацитет 8,8 кВт/ч. Зареждането от стандартната мрежа отнема 5,5 часа, а от специална зарядна станция – около 2 ч.

Снимки: Toyota

Тагове: toyota prius prime
0 от 500
  • #36
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Карам на дедо ми шкодата 120ка.Дойде един човек с един пластмасов фолксваген пасат и ми вика даваш ли шкодичката за тоя дрънкулник?Викам му, че за да кара нещо по-различно от фолксваген трябва да стане първо мъж.Че даже и един апартамент ми подаряваше заедно с фолксвагена за шкодичката.
  • #35
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    х2 ще са на ВАГините и дори х3 и повече.Японците от край време дават най-реален разход на гориво, а конкретно Тойота са с най-малки отклонения от обявеното и реалното. Запомни веднъж за винаги ВАГи, че японеца не прави немски шмекерии. Какво ли обаче да ти обяснявам, като си селски тарикат, като любимата си лъжлива марка.
  • #34
    1 rate up comment 5 rate down comment
    NDEC ( преди 7 години )
    Всичко това е по NDEC. Идната година - х2.
  • #33
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    На дизелджиите им бърка отзад, защото се обезсмисля вредната и смръдлива технология, която карат. Главната дизелджийска партенка е ча са им икономични нафтовите печки. Да, ама не. Хем са по-скъпи от хибридите на Тойота, хем са и по-неикономични. Да не говорим за по-скъпото обслужване, запушени партикен филтри, ГНП, турбота, демфлери, маховици и какви ли не други чудесии. А за вибрации, тракане, кофти управление заради високото тегло на двигателя да не говорим. А като не палят зимата е върха.
  • #32
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    2-ри Приус имам и мога само да кажа, както и колегите отдолу отбелязаха, че това е Кола с главно К.Икономична, здрава, безпроблемна и практична.Чета някакви коментари на хора, които са е виждали само на картинка. Вземете се качете първо и е покарайте пък тогавадавайте компетентно мнение. Дозелджиите много го мразят Приус, защото им бърка доста надълбоко...Те са свикнали да карат с крадена нафта на тънка лайсна, да ремонтират,да са абонати на сервизите,да им трака,пуши и смърди.Простено им е
  • #31
    21 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Били грозни, трошкави, не ставали за нищо, срам ги било да се качват в тойоти....какво ли не съм слушал. Е от 5год. имам Тойота, забравих какво е да си абонат в сервиз и само да ти казват може да е от това или онова. Лично за себе си спокойно мога да кажа, че следващата ми кола пак ще е Тойота.
  • #30
    8 rate up comment 7 rate down comment
    4иб Майс7ера ( преди 7 години )
    Неква истерия има около тази бангия.Приус са много яки коли, само са малко скъпи...
  • #29
    19 rate up comment 7 rate down comment
    Фолк без ваген ( преди 7 години )
    Номер 1
  • #28
    5 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    А в твойто село има същия дисплей нали?! тия дисплей отдавна го има в АУДИ, Мерцедес, БМВ, и т.н, защото са крадени от жълтите копи-пейсчовченчовчета!
  • #27
    7 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Можеше да добавят още някой и друг ръб.Малко ми се виждат!