IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen Tiguan - №1 по мощност в сегмента

Компактният кросовър получи би-турбо дизел с 240 к.с.

Volkswagen Tiguan - №1 по мощност в сегмента

Volkswagen пусна на пазара две нови версии на компактния си кросовър Tiguan. Първата е оборудвана с 2,0-литровия TSI двигател от VW Golf GTI с мощност 220 к.с. и 350 Нм. А втората е с 2,0-литров би-турбодизел с 240 к.с. и 500 Нм.
Volkswagen Tiguan вече е №1 по мощност в класа си
Благодарение на би-турбо системата на дизеловия агрегат с директно впръскване на горивото Tiguan вече е най-мощният кросовър в сегмента. С този двигател кросовърът ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,5 секунди и развива максимална скорост от 228 км/ч. Моторът е комбиниран със 7-степенна трансмисия DSG с 2 съединителя и система за задвижване на четирите колела 4Motion.

Средният разход на тази дизелова модификация е 6,4 л/100 км, а нивата на вредните емисии достигат 167 г/км. Отличителният знак на този вариант са трапецовидните тръби на изпускателната система.

Вариантът с 2,0-литров TSI мотор позволява на Tiguan да ускори от 0 до 100 км/ч също за 6,5 секунди, като максималната му скорост е 220 км/ч. Бензиновата версия също е комбинирана с DSG скоростна кутия и система 4Motion.

Двата нови варианта на кросовъра вече са на пазара в Европа в ниво на оборудване Highline. Бензиновата версия струва 39 625 евро, а дизеловата – 42 700 евро.

Снимка: Volkswagen

Тагове: volkswagen tiguan
0 от 500
  • #14
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    И като говорите за това, че всичко отстранявали гаранционно, ето ви коментар на човек от USA: 2013 Passat tdi diesel lost power while driving is down a city street. Once I pulled off the road engine light and service now light were on. A catastrophic failure occurred in the high pressure fuel pump. Thus occurred in euless Texas. VW will not cover my indecent under a warranty extension. As of 12/17 no repair scheduled due to $6,000 cost.
  • #13
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Извинявам се за марката, която има цял сайт наречен "Vwproblems" ли говорим? Там има информация за всички дефекти разследвания сервизни акции и проблеми. А в "carcompliants" средната оценка за моделите и двигателите им е " Really Awful" .Баси ние да не сме в 18ти век, че да се водим по драсканиците на някви неграмотници в тоя форум. Прочетете всичко, което пише в тия сайтове за репорти на проблеми и т.н. и вижте за какви боКлУуУуУУУци си говорим.
  • #12
    18 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    с тоя напомпан двигател си чист абонат на сервизите на vw.
  • #11
    18 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ами в пустинята VW не се вижда, само митсубиши и тойота главно. VW може да го видиш пред сеслската кръчма не в гората или по пустинята.
  • #10
    15 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Само да те светна, че за офроуд не са ти необходими 300коня
  • #9
    11 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    А кои са най-добрите офроуд джипове? На тойота ли? Дето правят джиповете си с предно предаване и 130к.с пахахаха.Това са японските офроуд машини
  • #8
    17 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    комшии, лели , вуйни , баби - все елитни авто-спежиалистиабе хора, нямате ли личен и реален живот - излезте и вижте - света не се върти около вашите жалки фантазии и измислицихората си карат новите автомобили и грам не им пука за васа VW ако не правеха стойностни машини нямаше да се продават с успех в ЦЯЛ СВАТ !само в Бг някой болем мозък може да си мисли, че правейки и продавайки *** ще просъществуваш повече от месец-два !
  • #7
    15 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Буахахахахаха... Тигуан бил офроуд машина. Оправи ми деня с тоя виц! Комшията има такъв. Зимата даже не го изкарва от двора. Вика: Моя летен офроуд звер на сняг не го бива.
  • #6
    9 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Толкова са креативни, ще с хиляда напъни единствено по силите им беше да присвоят рекламата на Кадет Б от 1965г. М да - нека всяка *** се разрови сама и освен произхода на националсоциалистическата си марка с татко Гьобелс и мама Фердинанд Порше, да проучи и дали случайно Kadett B не е ползвал рекламата "Das ***" ;)
  • #5
    25 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ХАХах мерси момчета разсмяхте ме рано сутрин с коментари от типа "БМВ и мерцедес са също VW" и "Няма такава офроуд машина като VW".Обичам да ми почне деня със закачки и шеги. Посмях се от сърце, за което ви благодаря и ви пожелавам приятен ден, докато сте в приемната на сервиза!