IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Алуминий срещу стомана

Chevrolet захапа Ford F-150, Honda също се включи в рекламната война (Видео)

Алуминий срещу стомана

В Америка така наречената “сравнителна реклама” е напълно позволена, което дава възможност на производителите както да представят предимствата на техните продукти, така и да акцентират на недостатъците на конкуренцията. Именно това направиха от Chevrolet, сравнявайки пикапа си Silverado с новия Ford F-150. Японската компания Honda също се включи в рекламната война, излизайки като временен победител.
Алуминий срещу стомана
Снимка: Chevrolet

Пикапът Ford F-150 е най-добре продаваното превозно средство в САЩ, като новото му поколение направи новаторска стъпка, залагайки на по-лекия от стоманата материал алуминий. От него са изработени както купето, така и платформата на F-150.

Основният конкурент на пикапа на Ford - Chevrolet Silverado, продължава да използва стомана, или по-точно високоякостна стомана. Тя е по-тежка от алуминия, но пък има други предимства, категорични са от Chevrolet.

Производителят на коли като Camaro и Corvette създаде видео, в което сравни възможностите на своя Silverado с тези на конкурента F-150. Основната част от сравнението е издържливостта на товарния отсек. Единият от тестовете включва изсипване на камъни с общо тегло около 380 кг. в легените на двата модела, а другият представлява случайно изпускане на метална кутия с инструменти (тегло около 13 кг). Всичко това става пред погледите на случайно подбрани американци.

Алуминиевият товарен отсек на Ford F-150 не само поддава на острите камъни и металната кутия, но и буквално се перфорира. При стоманеният Silverado последиците са само вдлъбнатини.

Важно е да се отбележи, че от товарните легла на двата модела са премахнати пластмасовите предпазни панели, което според информацията е направено, за да се видят по-ясно щетите.




Малко след като Chevrolet разпространи видеото, от Honda реагираха, пускайки сходен клип. От японската марка правят аналогичен експеримент - изсипват 400 кг. камъни в леглото на пикапа Ridgeline. Щетите тук се изчерпват само с няколко минимални драскотини. Факт е обаче, че пикапът на Honda е оборудван с усилен композитен предпазител. А и освен това разполага с допълнителен багажник под товарното легло.



Още подобни реклами:
Lexus се заяде с Audi, BMW и Mercedes

Audi хвърли ръкавица на BMW и Mercedes
Audi разбива магията на конкурентите
Audi VS BMW - Войната продължава
Рекламната война достигна и Русия
GM се заяде с Ford по време на Super Bowl

Тагове: ford f-150
0 от 500
  • #2
    19 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тия от Хонда са много хитри.......горе пикапите ( Шевролета и Форда) нямат никакво прокритие отзад..какво искат да стане на пластмасата, която може да се смени??! Само заблудените кравари могът да "пускат" по наклона с тия простотии
  • #1
    34 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Че кой ще си махне предпазителя за да си изсипе камъни в пикапа......тъпичко сравнение!