IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Алуминий срещу стомана

Chevrolet захапа Ford F-150, Honda също се включи в рекламната война (Видео)

Алуминий срещу стомана

В Америка така наречената “сравнителна реклама” е напълно позволена, което дава възможност на производителите както да представят предимствата на техните продукти, така и да акцентират на недостатъците на конкуренцията. Именно това направиха от Chevrolet, сравнявайки пикапа си Silverado с новия Ford F-150. Японската компания Honda също се включи в рекламната война, излизайки като временен победител.
Алуминий срещу стомана
Снимка: Chevrolet

Пикапът Ford F-150 е най-добре продаваното превозно средство в САЩ, като новото му поколение направи новаторска стъпка, залагайки на по-лекия от стоманата материал алуминий. От него са изработени както купето, така и платформата на F-150.

Основният конкурент на пикапа на Ford - Chevrolet Silverado, продължава да използва стомана, или по-точно високоякостна стомана. Тя е по-тежка от алуминия, но пък има други предимства, категорични са от Chevrolet.

Производителят на коли като Camaro и Corvette създаде видео, в което сравни възможностите на своя Silverado с тези на конкурента F-150. Основната част от сравнението е издържливостта на товарния отсек. Единият от тестовете включва изсипване на камъни с общо тегло около 380 кг. в легените на двата модела, а другият представлява случайно изпускане на метална кутия с инструменти (тегло около 13 кг). Всичко това става пред погледите на случайно подбрани американци.

Алуминиевият товарен отсек на Ford F-150 не само поддава на острите камъни и металната кутия, но и буквално се перфорира. При стоманеният Silverado последиците са само вдлъбнатини.

Важно е да се отбележи, че от товарните легла на двата модела са премахнати пластмасовите предпазни панели, което според информацията е направено, за да се видят по-ясно щетите.




Малко след като Chevrolet разпространи видеото, от Honda реагираха, пускайки сходен клип. От японската марка правят аналогичен експеримент - изсипват 400 кг. камъни в леглото на пикапа Ridgeline. Щетите тук се изчерпват само с няколко минимални драскотини. Факт е обаче, че пикапът на Honda е оборудван с усилен композитен предпазител. А и освен това разполага с допълнителен багажник под товарното легло.



Още подобни реклами:
Lexus се заяде с Audi, BMW и Mercedes

Audi хвърли ръкавица на BMW и Mercedes
Audi разбива магията на конкурентите
Audi VS BMW - Войната продължава
Рекламната война достигна и Русия
GM се заяде с Ford по време на Super Bowl

Тагове: ford f-150
0 от 500
  • #12
    6 rate up comment 5 rate down comment
    до: RS1600 ( преди 7 години )
    За рекламния трик съм съгласен с теб.Не ми харесват подобни неща да се правят и да се очерня друга марка.Въобще хАмериканската система за много неща е гнила и прогнила и за нищо не става.Както и да е.Кажи обаче за каква технологична пропаст говориш?Какво по-технологично има в F150 което другите го нямат?F150 не съм карал но съм карал Хайлукс и по отношение на здравина едва ли има по-кораво и здраво животно.Няма чупене тази кола и минава навсякъде където разни джипки ще закъсат.
  • #11
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Старите Хайлукси нямаха никакви пластмаси а направо на ламарината се товареше.Не е знам колко беше дебела обаче каквото да натовариш не мърдаше и не се огъваше.Големи камъни по 30-40 кила сме хвърляли отзад двама човека и не мърда.С този алуминии се излагат.Ако пикапа се ползва за покупки от магазините и леки работи става но ако се ползва за по тежки неща забрави.А и то голяма работа да спестиш 20-30 кг.от теглото заради ламарина.Хондата ме кефи че има двоен багажник.Много хитро са го измислили
  • #10
    3 rate up comment 2 rate down comment
    RS1600 ( преди 7 години )
    Евтин рекламен трик не може да заличи технологичната пропаст, която дели F150 от останалите пикапи.
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Русия ( преди 7 години )
    Шевролет да го духат ! Кой нормален ще използва колата си по този начин, дори и психясалите от ФАЩ ! Колите са еднакво грозни! Браво на японската пластмаса :)
  • #8
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    200-300 лева за оригинален елемент? Хммм :)
  • #7
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    "..да му се сложи едно полимерно покритие или елементи сменяеми ( примерно вид якостна гума ), която да омекотява подобни удари и всичко ще е наред..."Да де..като хитреците с Хондата!
  • #6
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Алуминия си е добър материал за подобни неща, просто трябва да му се сложи едно полимерно покритие или елементи сменяеми ( примерно вид якостна гума ), която да омекотява подобни удари и всичко ще е наред. Инвестицията няма да е повече от 200-300 лева и то ако се слага нещо наистина добро.
  • #5
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Очевидно не е добра идея да се прави камион от алуминий.Също не би била добра идея алуминиев танк.
  • #4
    14 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Сега изгледах видеото с Хондата и разбрах за какъв предпазител става на въпрос. Наистина не е чесно да го ползват, ако искат да доказват, че е здрава, както останалите правят.
  • #3
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Има кой! Познавам един, който редовно го прави. Занимава се със строителство и най-вече прави декоративни алеи и реди павета. Точно по същия начин му изипват паветата и пясъка в Тойотата пикап.