IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колекционерът на рекорди

Honda Civic Type R счупи 5 рекорда за скорост

Колекционерът на рекорди

„Напомпаният” хечбек Honda Civic Type R постави рекорди за най-бърза обиколка за сериен автомобили с предно предаване на 5 европейски писти. Това са „Силвърстоун” (Вбр), „Спа” (Бел), „Монца” (Ит), „Ещорил” (Пор) и „Хунгароринг” (Унг).
Honda Civic Type R счупи 5 рекорда за скорост
Постижението отне на екипа на Honda два месеца – от 4 април до 6 юни. Автомобилите бяха управлявани от пилотите на Honda в световния шампионат за туристически автомобили (WTCC) Роб Хъф и Норберт Мицелис, от състезателя в туринг шампионата на Великобритания (BTCC) Мат Нийл и от Бруно Корея, който кара автомобила за сигурност във WTCC и Формула Е.
Honda Civic Type R счупи 5 рекорда за скорост
Всички рекорди са били записани от серийни автомобили без каквито и да е допълнителни доработки. Последното поколение на Honda Civic Type R дебютира през 2015 г., като е оборудвано с 2,0-литров бензинов турбо мотор с 310 к.с. Той е съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия, което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,7 секунди.
Honda Civic Type R счупи 5 рекорда за скорост
След излизането си на пазара хот-хечът постави най-добро постижение за автомобил с предно предаване и на пистата „Нюрбургирнг”, където премина през Северната дъга за 7 минути и 50,63 секунди.

Снимки: Honda
 

Тагове: honda civic type r
0 от 500
  • #5
    11 rate up comment 22 rate down comment
    Хаха ( преди 7 години )
    Тунинг тип "жоро спойлера" и скоростен лост като на миниван по средата на таблото.... Аре бЕгай от тука с тая косачка,спортен автомобил грънци,нсх-а е друга бира,но това е недоразумение пълно!! А навремето хонда правеха значително по-сполучливи коли.
  • #4
    20 rate up comment 10 rate down comment
    до долния ( преди 7 години )
    ами ще мине по пистата и ще се отправи към сервиза - като всяко рено
  • #3
    11 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Сега ще излезе и новия меган да видим какво ще стане
  • #2
    26 rate up comment 18 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Това е HONDA! А другите деривати винаги ще и дишат праха!Хеле пък рено или СОЦваген - нали след всяка писта ще следва основен ремонт. Така и за 2 години не могат да минат по пътя на Сивика!
  • #1
    13 rate up comment 26 rate down comment
    Защо омраза,? ( преди 7 години )
    Сега ще се случи същото като на Нюрбургринг: ще минат Голф ГТИ Клубспорт,Рено Меган РС и Сеат и ще има нови рекорди.Как пък досега никой не се е сетил да пише за рекордите на около 150 известни писти по целия свят за този тип автомобили!?Жалка история,след Ринга ако ще и да лети, сено косачката е развенчана!