IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колекционерът на рекорди

Honda Civic Type R счупи 5 рекорда за скорост

Колекционерът на рекорди

„Напомпаният” хечбек Honda Civic Type R постави рекорди за най-бърза обиколка за сериен автомобили с предно предаване на 5 европейски писти. Това са „Силвърстоун” (Вбр), „Спа” (Бел), „Монца” (Ит), „Ещорил” (Пор) и „Хунгароринг” (Унг).
Honda Civic Type R счупи 5 рекорда за скорост
Постижението отне на екипа на Honda два месеца – от 4 април до 6 юни. Автомобилите бяха управлявани от пилотите на Honda в световния шампионат за туристически автомобили (WTCC) Роб Хъф и Норберт Мицелис, от състезателя в туринг шампионата на Великобритания (BTCC) Мат Нийл и от Бруно Корея, който кара автомобила за сигурност във WTCC и Формула Е.
Honda Civic Type R счупи 5 рекорда за скорост
Всички рекорди са били записани от серийни автомобили без каквито и да е допълнителни доработки. Последното поколение на Honda Civic Type R дебютира през 2015 г., като е оборудвано с 2,0-литров бензинов турбо мотор с 310 к.с. Той е съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия, което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,7 секунди.
Honda Civic Type R счупи 5 рекорда за скорост
След излизането си на пазара хот-хечът постави най-добро постижение за автомобил с предно предаване и на пистата „Нюрбургирнг”, където премина през Северната дъга за 7 минути и 50,63 секунди.

Снимки: Honda
 

Тагове: honda civic type r
0 от 500
  • #15
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    интересно от къде разбра, че Сивика е олекотен? Ако беше прочел статията, щеше да разбереш, че колата не е пипана. сток е. Виж за Гоуфа си прав, че няма начин тези мошеници да не са го барнали. Измамата на ВАГ им е в кръвта. Те ако не излъжат, няма кой друг.
  • #14
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Да ама не ( преди 7 години )
    Само дето Голф Клубспорт е най - бърз на Ринга понастоящем. А пък ако трябва да сме съвсем обективни най - бърза е Купрата защото прави обиколката абсолютно сток, както излиза от завода. И тая пръчка и Меган РС и Голфа са олекотени допълнително.
  • #13
    22 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    На мен колата ми харесва и то много. Не изглежда пенсионерски, като недоразуменията на ВАГ. Различна, агресивна, запомняща се. Особено задните стопове са много запомнящи се и феновете на селската марка, като си легнат вечер ще ги виждат в съня си. Лично мен не ме вълнуват секундите и стотните коя е по-бърза. За мен приоритета в избора на кола е друг. В случая бързината и агресивната визия са бонус към здравината, икономичнопстта и надеждността с които се слави Хонда.
  • #12
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тука сте яко *** и инфантили. Големи кавги и мерене на чурки, все едно тези компании са ви фамилни. Жалко е, че не виждате колко сте жалки!
  • #11
    10 rate up comment 13 rate down comment
    гатанка ( преди 7 години )
    Жълта кошница, а в нея жълто ако! Що е то?Дошо в хондата си!
  • #10
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Кажи му Дошо и повече не го обиждай!
  • #9
    13 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Супер е Сивика!
  • #8
    4 rate up comment 13 rate down comment
    хаха ( преди 7 години )
    карам тойота лендкрузър(j100) щом е важно,иначе съм имал сивик(EH) от времето когато приличаха на нещо.Френски автомобил няма да си купя ако ще да са последните на света,но като гледам какъв дизайн вадят новите хонди,не бих си взел и такава отново.А ти бедни ми интернет ***,точи лиги по тая грозотия която няма да можеш никога да си позволиш ;)
  • #7
    11 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Голяма гордост че бил направил рекорд където официално няма марка която да се пускала, освен на ринга. Пак видяхме на ринга как беше със ролкейдж без седалка и климатик.
  • #6
    19 rate up comment 10 rate down comment
    оставете го хаха-то ( преди 7 години )
    увреден е човечеца от системно каране на рено. по-рано беше известен като из-хехе-калия