IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo обяви цените на Giulia

Базовата версия тръгва от 35 500 евро, най-скъпата струва 2 пъти повече

Alfa Romeo обяви цените на Giulia

Компанията Alfa Romeo показа топ-версията на последния си модел Giulia преди година, а най-слабата бе представена през пролетта. Производството на седана стартира през април, но европейските цените стават известни едва сега.
Alfa Romeo обяви цените на Giulia
В началото базовата версия на Alfa Romeo Giulia ще се предлага само с един двигател – 2,2-литров дизел в няколко варианта на мощност. За 35 500 евро клиентът ще получи модификация със 150 к.с. и 380 Нм, комбинирана с 6-степенна механична скоростна кутия.

Срещу допълнителни 2500 евро италианският производител предлага 8-степенна автоматична трансмисия, която води и до изменения в двигателя. С нея той вече разполага с въртящ момент от 450 Нм.

От 0 до 100 км/ч седанът ще ускорява за 8,4 секунди с механичната скоростна кутия и за 8,2 секунди с автомата. Максималната скорост на дизеловата Guilia е ограничена на 220 км/ч, а разходът на гориво и при двата варианта е 4,5 л/100 км.
Alfa Romeo обяви цените на Giulia
За версията със същия мотор, но със 180 к.с., купувачът ще трябва да плати 40 500 евро за механични скорости и 43 000 евро за автоматик. При тази Giulia ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 7,1 секунди, а максималната скорост е 230 км/. За сравнение прекият конкурент – 320d със 190 к.с. в Европа струва 50 870 евро.

Известно е, че седанът ще се предлага и с два бензинови мотора. По-слабият е 2,0-литров, като развива в зависимост от модификация 200 или 276 к.с. За тези версии обаче цените все още не се съобщават.
Alfa Romeo обяви цените на Giulia
Що се касае до най-мощният вариант на модела – това е Giulia QV, оборудвана с 2,9-литров двигател с 6 цилиндъра. Неговата мощност е 510 к.с., като той ще се бори за клиенти с BMW M3. Началната цена на италианския модел е 79 000 евро.

Снимки: Alfa Romeo

Тагове: alfa romeo giulia
0 от 500
  • #33
    11 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Споко момчета(момичета), след 5 год. цената на старо ще е под 10хил. с всички екстри.
  • #32
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тази кола ще я призная, след като Фетел и Хамилтън я пробват, едияният е немец а другият има Ферари!
  • #31
    9 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Красивото си иска неговите жертви,обичам Алфа защото е изниверница
  • #30
    22 rate up comment 13 rate down comment
    al ( преди 8 години )
    Страхотна изпипана от всякъде,за тези където не я харесват да ви пикая на вкуса,долни разбирачи. Дизела на Фиат ще надделее !!!
  • #29
    18 rate up comment 6 rate down comment
    Ромео ( преди 8 години )
    Това не е нищо за истинския "Алфист". Тези журналисти на таблет ли искат да си играят или да карат кола. голяма работа, че климатика духал как си иска е нали изобщо духа, пищяла ми, ще пищи тая кола се кара само напред не назад, гаснела еми то няма да е алфа, ако не гасне. Супер си е колата с "техническа напредничавост", човекът си го е казъл. Истинският "алфист" е свикнал на всякакви несгоди, ще понесе и тези иначе няма да е Алфа Ромео хахаха :)
  • #28
    22 rate up comment 7 rate down comment
    WRX ( преди 8 години )
    Остави ги тези , Алфата е невероятна !
  • #27
    10 rate up comment 22 rate down comment
    До преди години .. ( преди 8 години )
    Алфа Ромео беше сравнително евтина алтернатива на БМВ.Сега нито е евтина нито е алтернатива ...
  • #26
    27 rate up comment 7 rate down comment
    bmw e60 ( преди 8 години )
    Какъв е тоя хейт бе хора, колата изглежда много добре, цените са прилични. Най-накрая алфа да пуснат истински автомобил не псевдо спортна кола с предно на базата на фиат. Много се радвам, че се решиха да направят истински автомобил най-накрая.
  • #25
    5 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Убииствен вид,техника и качество убити
  • #24
    7 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Добър ден алфаджии,нали си знаете .Няма да ви казвам добро утро защото вече ви видях в сервиза