IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo обяви цените на Giulia

Базовата версия тръгва от 35 500 евро, най-скъпата струва 2 пъти повече

Alfa Romeo обяви цените на Giulia

Компанията Alfa Romeo показа топ-версията на последния си модел Giulia преди година, а най-слабата бе представена през пролетта. Производството на седана стартира през април, но европейските цените стават известни едва сега.
Alfa Romeo обяви цените на Giulia
В началото базовата версия на Alfa Romeo Giulia ще се предлага само с един двигател – 2,2-литров дизел в няколко варианта на мощност. За 35 500 евро клиентът ще получи модификация със 150 к.с. и 380 Нм, комбинирана с 6-степенна механична скоростна кутия.

Срещу допълнителни 2500 евро италианският производител предлага 8-степенна автоматична трансмисия, която води и до изменения в двигателя. С нея той вече разполага с въртящ момент от 450 Нм.

От 0 до 100 км/ч седанът ще ускорява за 8,4 секунди с механичната скоростна кутия и за 8,2 секунди с автомата. Максималната скорост на дизеловата Guilia е ограничена на 220 км/ч, а разходът на гориво и при двата варианта е 4,5 л/100 км.
Alfa Romeo обяви цените на Giulia
За версията със същия мотор, но със 180 к.с., купувачът ще трябва да плати 40 500 евро за механични скорости и 43 000 евро за автоматик. При тази Giulia ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 7,1 секунди, а максималната скорост е 230 км/. За сравнение прекият конкурент – 320d със 190 к.с. в Европа струва 50 870 евро.

Известно е, че седанът ще се предлага и с два бензинови мотора. По-слабият е 2,0-литров, като развива в зависимост от модификация 200 или 276 к.с. За тези версии обаче цените все още не се съобщават.
Alfa Romeo обяви цените на Giulia
Що се касае до най-мощният вариант на модела – това е Giulia QV, оборудвана с 2,9-литров двигател с 6 цилиндъра. Неговата мощност е 510 к.с., като той ще се бори за клиенти с BMW M3. Началната цена на италианския модел е 79 000 евро.

Снимки: Alfa Romeo

Тагове: alfa romeo giulia
0 от 500
  • #63
    0 rate up comment 0 rate down comment
    kolcevvalentin19@gma ( преди 6 години )
    господа плюещи карам КРОСВАГОН 2006 с МАЛКО пипане в софтуера салфетката върви разкошно НА 200 000 е и ОЩЕ НЕ Е пипал механик .ЗАЩО бълват БЕЗ да сте опитали.А по отношение на проходимост Qatro ИМА доста ДА гони.Четох ОТ някакво недоносче ЧЕ кросчето с една с една гума повдигната нерпомрьдвал.Това е най голямата тъпотия.Неграмотно изказване.Само една е достатъчно да е стъпила.Ако има невярващи и ТЕЛЕФОН за връзка ЩЕ оставя за да се убедят невярващите.И НИЩО в купето нескърца
  • #62
    3 rate up comment 0 rate down comment
    GP ( преди 7 години )
    Феноменален автомобил е... Наистина е красива и се предлага с добри двигатели. Единствено ме притеснява загубата на стойност. А фактът, че са се вдъхновили за някои детайли от немците, като волана и инструменталното табло, ще им го простим
  • #61
    9 rate up comment 0 rate down comment
    123 ( преди 7 години )
    Алфа се опитват да преоткрият марката. Вкарали са доста пари и искат да вдигнат продажбите от 40 на 400 хил. автомобила на година, което е доста амбициозно и заслужава адмирации. Винаги има фенове и противници, но затова и има много марки, за да се отговори на различните вкусове. Премиум сектора, имайки предвид лускозните седани (а не спортни автомобили, които се доминират от италианците все пак) са главно немски марки и с това ще се съгласят всички, все пак става дума за перфектно инженерство.
  • #60
    4 rate up comment 11 rate down comment
    RRE S3 ( преди 7 години )
    Problema s cenata na Alfata e 4e se celi v premium klasa kadeto ne i e miastoto.Alfa Romeo e italianski analog na WV,toest malko nad srednoto nivo kato prestij no v nikakav slu4ei premium
  • #59
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Твой ( преди 7 години )
    "..едва ли има по ненадежни коли от италианските" - има, рено!
  • #58
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 7 години )
    Верно трябва да си малоу..н за да сравняваш Голф с некоя алфа па било то и 159! Само след 1 година алфата се продава на 50% от цената на Голфа на същото време.
  • #57
    20 rate up comment 9 rate down comment
    _)_ ( преди 7 години )
    Аз карам нова алфа от 2012 и нямам никакъв проблем
  • #56
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    да колата немска опел ,жената френска ама от село. Теглича е много важен мдамда
  • #55
    9 rate up comment 15 rate down comment
    МдамДа ( преди 7 години )
    Колата немска, жената френска. Точка!А какво да има в сервизите като всички първо за баварско, инглощатско и щутгартско се натискат.
  • #54
    18 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    В който и да е сервиз да влезете 99% от колите са само немски. Е как така нали са много надеждни какво правят там. Отговор пълнят немската икономика щото са им много здрави колите. Купувайте им още "здравите" коли.