IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo показа бъдещите XC40 и V40

Моделите ще получат 1,5-литров мотор с 200 к.с.

Volvo показа бъдещите XC40 и V40

Компанията Volvo представи концептуалните си модели 40.1 и 40.2, който представляват предвестници на следващите поколения на компактния кросовър XC40 и на хечбека V40. Премиерата се състоя в щаб-квартирата на шведската марка в Гьотеборг.
Volvo показа бъдещите XC40 и V40
Двата автомобила са построени на модулната платформа CMA (Compact Modular Architecture), разработена съвместно с китайската компания Geely. Същото шаси ще бъде в основата на всички представители на серия „40”, в която освен кросовър и хечбек ще влязат седан и комби.
Volvo показа бъдещите XC40 и V40
Концептуалният SUV се задвижва от хибриден агрегат, включващ 1,5-литров бензинов турбомотор с 3 цилиндъра на предната ос, работещ в комбинация с електрически двигател. Трансмисия е 7-степенна роботизирана с два съединителя, а общата мощност на системата е 300 к.с.
Volvo показа бъдещите XC40 и V40
Що се касае до хечбека V40 – той е оборудван с изцяло електрически силова установка. При напълно заредени акумулатори автомобилът може да премине разстоянието от 350 км, твърдят от Volvo.
Volvo показа бъдещите XC40 и V40
Очакванията са серийното Volvo XC40 да дебютира през 2017 г., а останалите представители на серията „40” ще се появят по-късно. Производството на компактните модели е поверено на завода в Гент (Белгия). Машините за Китай пък ще бъдат сглобявани в местното предприятие на Geely.
Volvo показа бъдещите XC40 и V40
Всички нови модели от серията ще разполагат в базовия си вариант с 1,5-литров бензинов турбомотор, развиващ мощност от 200 к.с. За автомобилите ще бъде достъпен и 4-цилиндров дизел, както и хибридна модификация.

Снимки: Volvo

Тагове: volvo v40 volvo xc40
0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 2 rate down comment
    KK ( преди 7 години )
    Когато хоодих в Швеция ми направи впечатление, че след местните Volvo и Saab, най много се караха Kia и Renault. VW, Ford, Audi и другите популярни тук марки не вирееха. И това не е, щото шведите са бедни. Просто си правят сметката и разбират от коли.
  • #15
    10 rate up comment 6 rate down comment
    тони ( преди 7 години )
    Пич, Волво имаха една серия 440, 445 и още два модела след тях, не ги помня. Те не само бяха с двигатели и скоростни кутии от Рено, но и платформата беше френска. Всичко по окачването беше едно към едно с рената. И аз си купувах носачи, амортесьори, тампони, всичко от Рено. Не знам какво точно беше шведско. Може би само калпавия салон. Ужасно бързп се захаби.
  • #14
    9 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Вижте главното. Volvo е китайска марка. Баста!
  • #13
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тук пишат хора, са сядали само в 14+ годишни кокошарници, а дават мнение. За киа не знам, но съм карал волво от 2008 и хюндай от 2007, и ако искате вярвайте, но хюндая беше по-тих от шведа. Особено над 120 км/ч. И на мен да ми го бяха казали преди, не бих поярвал. Но аз го изпитах от първа ръка.
  • #12
    4 rate up comment 10 rate down comment
    RRW ( преди 7 години )
    Ха, изненада! Този 1.5 е чисто китайски мотор. До сега Волво ползваха мотори на Рени, Форд, Пежо и на колй ли още не, но вече са минали на киайско "ноу хау", ха, ха, ха, смяяяях!
  • #11
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ами да, КИА-та ще е три пъти по-евтина и с три пъти по-малко проблеми от китайското волво.
  • #10
    1 rate up comment 1 rate down comment
    кирил и методиЙ ( преди 7 години )
    аутомедия наспете се наистина че да спрете да пОбликувате... куцо и сакато в пълния смисъл на израза
  • #9
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Zoom-zoom ( преди 7 години )
    Всички седани на волво са с буква С, а комбитата са В... авторът да разгледа малко продуктовите каталози!
  • #8
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Па купи си киа и й се радвай тогава.
  • #7
    4 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    1.5 200 коня за бъдещ модел. Ми те КИА продават в момента 1.6 204 коня. Скукаааааа!