IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-мощната Lada отново попадна под прожекторите

Модификацията Vesta Sport ще разполага със 150 к.с.

Най-мощната Lada отново попадна под прожекторите

Заводското подразделение Lada Sport продължава работата си над напомпаната версия на седана Lada Vesta, чийто дебют ще се състои на автосалона в Москва през август. Най-мощната серийна Lada отново попадна под прожекторите, след като снимки на прототип на модела бяха публикувани в една от руските социални мрежи.
Най-мощната Lada отново попадна под прожекторите
Очакваше се след смяната на ръководството на АвтоВАЗ проектът да бъде замразен, но новият шеф на компанията Никола Мора взе решение да го подкрепи. Засега липсват каквито и да е подробности за автомобила, за когото се твърди, че ще излезе в две версии - "гореща" и "достъпна".

В първия вариант Vesta Sport ще получи 1,8-литров бензинов двигател, който в момента развива мощност от 122 к.с. След преработка на разпределителния вал и на изпускателната и всмукателната системи мощността на агрегата ще достигне 150 к.с.
По-евтиният вариант ще разчита на 1,6-литров мотор със 140 к.с., който в момента се поставя на Lada Kalina NFR.

Моделът ще получи и доработена спирачна система, като задните "барабани" ще бъдат заменени от дискове. В окачването ще се появят амортисьори и пружини със спортни настройки, а пътният просвет ще бъде намален с 45 мм. Предвиждат се и специални 18-цолови джанти със специални спици.
Най-мощната Lada отново попадна под прожекторите
Сред особеностите на Lada Vesta Sport попадат още наличието на голям спойлер на покрива, като и на агресивни предна и задна брони, които ще бъдат включени в базовото оборудване.

Снимки: VK
 

Тагове: lada vesta sport
0 от 500