IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-мощната Lada отново попадна под прожекторите

Модификацията Vesta Sport ще разполага със 150 к.с.

Най-мощната Lada отново попадна под прожекторите

Заводското подразделение Lada Sport продължава работата си над напомпаната версия на седана Lada Vesta, чийто дебют ще се състои на автосалона в Москва през август. Най-мощната серийна Lada отново попадна под прожекторите, след като снимки на прототип на модела бяха публикувани в една от руските социални мрежи.
Най-мощната Lada отново попадна под прожекторите
Очакваше се след смяната на ръководството на АвтоВАЗ проектът да бъде замразен, но новият шеф на компанията Никола Мора взе решение да го подкрепи. Засега липсват каквито и да е подробности за автомобила, за когото се твърди, че ще излезе в две версии - "гореща" и "достъпна".

В първия вариант Vesta Sport ще получи 1,8-литров бензинов двигател, който в момента развива мощност от 122 к.с. След преработка на разпределителния вал и на изпускателната и всмукателната системи мощността на агрегата ще достигне 150 к.с.
По-евтиният вариант ще разчита на 1,6-литров мотор със 140 к.с., който в момента се поставя на Lada Kalina NFR.

Моделът ще получи и доработена спирачна система, като задните "барабани" ще бъдат заменени от дискове. В окачването ще се появят амортисьори и пружини със спортни настройки, а пътният просвет ще бъде намален с 45 мм. Предвиждат се и специални 18-цолови джанти със специални спици.
Най-мощната Lada отново попадна под прожекторите
Сред особеностите на Lada Vesta Sport попадат още наличието на голям спойлер на покрива, като и на агресивни предна и задна брони, които ще бъдат включени в базовото оборудване.

Снимки: VK
 

Тагове: lada vesta sport
0 от 500
  • #17
    0 rate up comment 2 rate down comment
    karutsar ( преди 7 години )
    Рашън промишленост е пълна пародия.Те са пълен та.ак , дори индийците произвеждат нещо което се продава на свободният пазар , а рашандре не могат.Просто се чудя защо продължават да се излагат като копират нещо от 80-те години и си го хвалят през лето господни 2016г.Рашандре тотално са извън реалността.
  • #16
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До раптюра ( преди 7 години )
    Да, алкохолът е доста калоричен, от там са ви и калориите!
  • #15
    4 rate up comment 2 rate down comment
    раптор ( преди 7 години )
    Кой е казал, че твърдя нещо различно от това което е! Стара е, евтина е и е достъпна! И е родна! Не само на пук, ами с патриотическо настроение ще си я купя и ще ми е готино! Сигурен съМ!
  • #14
    3 rate up comment 2 rate down comment
    raptor ( преди 7 години )
    Какви са тия закани? Хахаха! Злобари и гадове сте вие с вашата позиция спрямо нас! Дано не ви обземе цялата душа и всичките ви мисли и виждания... Провери статистика за консумация на калории според държава и прецени кога ще огладнеем... и дали е възможно! В Русия храната е много по достъпна и не представлява такова бреме за населението!
  • #13
    3 rate up comment 3 rate down comment
    до краптор ( преди 7 години )
    Скоро ще си ядете ракетите.
  • #12
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Бръм ( преди 7 години )
    Голям спойлер на покрива...Абе аутомедия как ги превеждате тия статий да ви се чуди човек... утре ще вземе да монтирате на някой модел и фарове на пода :)
  • #11
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Пабло Ескобар ( преди 7 години )
    Как си личи коментара на рашката,като няма ни един технически довод за този шкаф с колела и веднага запуска ракети и самолети. Пич тази кола беше стара преди да се е родила.Ще се продава единствено из Сибир и Далечния изток !
  • #10
    16 rate up comment 6 rate down comment
    Ногу мошна машина! ( преди 7 години )
    Виж сега, времето е относително понятие. На някои места времето върви по-бавно. Затова в Русия сега е около 1980 година.А колата е страхотна - има спойлер на задния капак, ще сложат един на покрива, а по-нататък и на страничните врати, за да не хвръкне от прекалената мощност!Смях!
  • #9
    14 rate up comment 8 rate down comment
    Striker ( преди 7 години )
    От това чудо дори бакшиш от Хр. Ботев ще бяга с 200:))
  • #8
    12 rate up comment 14 rate down comment
    раптор ( преди 7 години )
    Очевидно обиждаме вашите вкусове с нашите автомобили! :) Дай Боже да не ви обидим и с някоя ракета... АХахахаха!