IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Trabant сред най-желаните от крадците автомобили в Германия

Trabant, доскоро осмивания символ на социалистическото автомобилостроене, попадна в компанията на най-елитните автомобили.

Trabant сред най-желаните от крадците автомобили в Германия
Това личи от подреждането на най-често крадените автомобили в Германия. Според Съюзът на застрахователите в Германия (GDV), крадците посягат най-често на модели на Porsche. На всеки 1000 автомобила Porsche, през миналата година са били откраднати 2.4 автомобила, пишат от GDV. 


След това се нарежда Trabant. На всеки 1000 трабанта все още движещи се по немските пътища, годишно изчезват 2.1 броя. Това е обяснимо, днес Trabant има колекционерска стойност в Германия, след като производството на този автомобил бе спряно от завода в Цвикау през 1991 г. 

След Trabant в подреждането на най-крадените автомобили в Германия идват Volkswagen Golf, Аudi и BMW X5. След моделите на Volkswagen много популярен сред крадците е Golf IV R32. През миналата година са били откраднати по 13 автомобила на 1000 от този модел. 

От доклада на Съюза на немските застрахователи излиза също, че много крадени в Германия са SUV моделите. Най-често автомобили се крадат в столицата Берлин. Интересно е, че крадците се насочват към все по-стари автомобили. Сега най-крадени са автомобилите на 12 години. Според GDV това е така заради недостига на резервни части. 

В статистиката на немските застрахователи все пак има и позитивна информация. Кражбите на автомобили намаляват. През миналата година в Германия са откраднати 19 000 автомобили. Само преди десетина години числото беше 76 000.
0 от 500