IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Prius - първият отличник от новите тестове на Euro NCAP

За оценката заслуга имат както конструкцията, така и системите за безопасност

Toyota Prius - първият отличник от новите тестове на Euro NCAP

Четвъртото поколение Toyota Prius е първият автомобил, който получава максималните 5 звезди от тестовете на Euro NCAP за 2016 година. Изпитанията са сходни с миналогодишните, но вече включват оценяване и за допълнителните системи за безопасност.
Toyota Prius - първият отличник от новите тестове на Euro NCAP
В случая с новата Toyota Prius технологиите за безопасност са включени в пакета Toyota Safety Sense, който е част от стандартното оборудване на модела. Той включва система, която следи за пешеходци и автомобили, като прилага автономно спирачно усилие при възможен сблъсък. Включва също така адаптивен автопилот с функция за следене на движещия се отпред автомобил, както и фарове, които превключват автоматично от къси на дълги светлини и обратно.

Оборудваният само със стандартните системи за сигурност автомобил е успял да покрие изискванията за максимален рейтинг от 5 звезди. Резултатът в категорията за защита на възрастните в купето е цели 92%, оценката за защита на децата в купето е 82%, а тази за защита на пешеходците - 77%. В категорията "системи за сигурност" хибридът постига резултат от 85%.

"Prius предлага добра защита на всички критични области на тялото и постига максимална оценка за автономно аварийно спиране", сочи информацията на Euro NCAP.
Toyota Prius - първият отличник от новите тестове на Euro NCAP
Едновременно с Toyota Prius на тестовете е подложен и Suzuki Baleno. В случая обаче моделът има две оценки - една за базовата версия и една за модификацията, снабдена с предлаганите срещу доплащане системи за сигурност. В първия случай резултатът на Baleno е 3 звезди, а във втория, при който е налична система за автономно аварийно спиране, оценката е вече 4 звезди.

Снимки: Euro NCAP

0 от 500
  • #4
    20 rate up comment 5 rate down comment
    До коняра ( преди 8 години )
    Оле парализиран народ.В твоя ред на мисли и танк да удари Q7 с 100км/ч няма да остане нищо от него камо ли да разберат каква е колата.Сравняваш Q7 с 2 пъти по малка и по лека кола.Колко тежи шасито на Приуса и колко на аудито, съответно имащи и разлика в здравината?Малко трябва да се мисли, ако има с кво!
  • #3
    7 rate up comment 20 rate down comment
    Койота ( преди 8 години )
    Егати грозофила.... Това си майсторство да сьздадеш чак толкова грозна кола
  • #2
    8 rate up comment 26 rate down comment
    Коняра ( преди 8 години )
    Незнам колко звезди има ама като я уцели една Q7 сьс 100-110 км и няма да остане нищо от този Кош....
  • #1
    9 rate up comment 8 rate down comment
    младен ( преди 8 години )
    Някпй нещо за невероятните вагонетки няма ли да каже...и фа оплюе тойота?