IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Prius - първият отличник от новите тестове на Euro NCAP

За оценката заслуга имат както конструкцията, така и системите за безопасност

Toyota Prius - първият отличник от новите тестове на Euro NCAP

Четвъртото поколение Toyota Prius е първият автомобил, който получава максималните 5 звезди от тестовете на Euro NCAP за 2016 година. Изпитанията са сходни с миналогодишните, но вече включват оценяване и за допълнителните системи за безопасност.
Toyota Prius - първият отличник от новите тестове на Euro NCAP
В случая с новата Toyota Prius технологиите за безопасност са включени в пакета Toyota Safety Sense, който е част от стандартното оборудване на модела. Той включва система, която следи за пешеходци и автомобили, като прилага автономно спирачно усилие при възможен сблъсък. Включва също така адаптивен автопилот с функция за следене на движещия се отпред автомобил, както и фарове, които превключват автоматично от къси на дълги светлини и обратно.

Оборудваният само със стандартните системи за сигурност автомобил е успял да покрие изискванията за максимален рейтинг от 5 звезди. Резултатът в категорията за защита на възрастните в купето е цели 92%, оценката за защита на децата в купето е 82%, а тази за защита на пешеходците - 77%. В категорията "системи за сигурност" хибридът постига резултат от 85%.

"Prius предлага добра защита на всички критични области на тялото и постига максимална оценка за автономно аварийно спиране", сочи информацията на Euro NCAP.
Toyota Prius - първият отличник от новите тестове на Euro NCAP
Едновременно с Toyota Prius на тестовете е подложен и Suzuki Baleno. В случая обаче моделът има две оценки - една за базовата версия и една за модификацията, снабдена с предлаганите срещу доплащане системи за сигурност. В първия случай резултатът на Baleno е 3 звезди, а във втория, при който е налична система за автономно аварийно спиране, оценката е вече 4 звезди.

Снимки: Euro NCAP

0 от 500
  • #34
    1 rate up comment 1 rate down comment
    GP ( преди 7 години )
    До Германия: ***, разходът на всички коли се измерва по един и същи начин, но в зависимост от нормите на континента. В Америка разходът е далеч по-реалистичен и в много случаи потребителите успяват да направят по-голям пробег от обявения, докато в Европа това е рядкост. Ако преобразуваш разхода на Приус по американският цикъл от MPG в l/100km ще установиш, че има разлика от почти 2l/100km в двата цикъла. Не стреляй на посоки... А и разход от 4л/100км е напълно постижим с Приус и то в София.
  • #33
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ако ще сравнявате Голфа с хибрид на друг производител то по близко по размери е хонда инсайт която е и с 8-9000лв по ниска цена от на приуса.
  • #32
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    И аз това казах, че по високата цена на приуса като нов няма избиване. Щом някой го е преглътнал и си я е купил, значи няма да го бърка много обезценяването. Падането на цената пък е добре за хората които купуват употребявани.
  • #31
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Болни мозъци ( преди 8 години )
    Вие сте ненормални, как изобщо може да си помислите да сравнявате Приус със Q7? При челен удар между Приус и Q7 със сигурност резултатите за Приуса ще са по-добри от ауди а3 при челен удар с Ленд Крузер 200...
  • #30
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Ех Фильо ( преди 8 години )
    пак ти казвам не съм пристрастен на никоя марка, но може би съм на стока.говориш за цена на базовия приус, но ти говориш за новия че е 53750лв базова и я сравняваш с цената на старата версия употребяван.Ако искаш мога да ти пратя брошурата на стария с базова цена под 48000лв.Новия в базовото си оборудване има много повече екстри.Може би цената на употребяваните падна толкова защото излезе нова версия, преди 2-3 години употребявани 7-8 годишни бяха 13-14000лв
  • #29
    6 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    Защото е пластмасов ***!!! Това е ясно на почти всички, без 2-3ма.
  • #28
    2 rate up comment 8 rate down comment
    до фольо ( преди 8 години )
    това няква реклама ли е?хич не ми дреме за никоя марка, но сравнението ти е подвеждащо.15000лв са 1/3 от цената на приуса, а не 1/4.приуса е автомат и с + някоя друга електрическа конска сила над тези 99.vw golf 1.4 122hp е 15500лвприуса е по-голяма кола(26см по дълга) с 100 литра по голям багажник и доста по нисък разход на гориво.Аз лично не харесвам и двата автомобила, въпреки че в момента имам подобие на Голфа.по високата цена на приуса като нов няма избиване.
  • #27
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    секънд хендърите дето купуват "новия внос" таралясници от Европа, нямат думата като става въпрос за нови коли
  • #26
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    хайде да получим логично обяснение за водорода, защото тук не всички са неинформирани.засега не се продава нещо революционно за производството му, а се получава от природен газ и ел.енергия като е неефективно и отделящо СО и СО2!!!
  • #25
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    мисля че употребата на квалификации по нечии адрес е признак на ниска култура , моля запазете добрия тон всеки има мнение и всеки има право да го сподели ,дори и то да е грешно