IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda обяви цената на NSX

Японският суперавтомобил е по-скъп от Porsche 911 Turbo

Honda обяви цената на NSX

Honda използва автомобилното изложение в Женева за европейската премиера на суперколата NSX. Моделът ще бъде на пазара през април, като цените му в Германия започват от 180 000 евро.
Honda обяви цената на NSX
Снимка: Ройтерс

Обявената начална цена е малко по-висока от този на основния конкурент - Porsche 911 Turbo, който стартира в родината си от почти 175 000 евро. Малко по-ниска е цената на NSX във Великобритания - от 167 000 евро. На Острова 911 Turbo струва 163 00 евро.

Към момента няма подробна ценова листа, като не е ясно с какво базово оборудване разполага новият NSX. В САЩ автомобилът се предлага натъпкан с екстри, но може да бъде снабден с опции за около 50 000 долара. Сред тях са специален син цвят, карбонов капак за двигателя, карбонов пакет за екстериора и др.

Продажбите на Honda NSX стартират в началото на месец април, като първите доставки към клиенти трябва да бъдат осъществени преди началото на есента. През първата година автомобилът ще се предлага на селектирани пазари.

Припомняме, че новият NSX използва хибриден задвижващ агрегат. В неговата основа е специално разработен 3,5-литров туин-турбо V6 двигател с 507 к.с. и 550 Нм. Той работи с 9-степенната автоматична скоростна кутия с два съединителя, като е подпомаган от електромотор с мощност 47 к.с. Силовият агрегат разполага с още два електромотора, които са разположени между предните колела. Те се захранват от комплект литиево-йонни батерии. Така в крайна сметка хибридната система със задвижване 4х4 - Sport Hybrid Super Handling All-Wheel Drive, разполага с общо 580 к.с. и 644 Нм.

Всичко това позволява на колата, чието общо тегло е 1725 кг., да ускорява от 0 до 100 км/ч за около 3 секунди. Максималната скорост на автомобила е 307 км/ч.

Тагове: honda nsx
0 от 500
  • #15
    19 rate up comment 19 rate down comment
    Дошо до Кондьошо ( преди 8 години )
    Оризарската ширпотреба *** по-скъпа от Порше!?Защо да не е по-скъпа Хондата като Трошето е некачествен кош бъкан с дефекти и въпреки това е на тази цена?Троше продава некакдърно проектирани и сглобени кочини.Качеството струва пари.При Хондата няма да има смяна на по два двигателя, дим от нагорели кабели в купето, вода по пода при дъждовно време и угасване на таблото при преминаване през неравности.
  • #14
    22 rate up comment 12 rate down comment
    Ку ку ( преди 8 години )
    Култовото на NSX беше, леката ниска каросерия съчетана с не особенно мощен,но потентен високооборотен мотор ала хонда. Култовото беше сръвнително достъпната цена въпреки ограничения тираж, имаики предвид техническите показатели и перфектното управление,което го доближаваше до най-спортните автомобили по това време...А това новото може да стане култово само с цената си и вероятно с малкия брой реализирани продажби.
  • #13
    12 rate up comment 12 rate down comment
    Дошо Гошев ( преди 8 години )
    Я па че си зема църцивика от обявата горе, дето е 11лв! И ше съм пръф на село - все има общо с това на снимките горе!
  • #12
    14 rate up comment 26 rate down comment
    Кодошо ( преди 8 години )
    Оризарската ширпотреба *** по-скъпа от Порше!?Ха ха ха, хо хо хо, хи хи хи!!
  • #11
    28 rate up comment 20 rate down comment
    нововнос ( преди 8 години )
    Нормално култов модел, като NSX да струва толкова пари. Все пак, това е много рядък и ценителски автомобил, а за характеристиките му няма какво да говорим. От хонда не ги цвъкат тея модели през 2 години, както някои немски ширпотреби. Порше може и да е някакъв еталон, някаква марка, но на света има всякакви хора и много индивидуалисти (а не просто селяци с пари) ще предпочетата NSX пред поредната бройка излязла от швабския конвеир.
  • #10
    22 rate up comment 18 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    В Англия модела е изкупен предварително.Няма нужда да се чака на опашки.Швабите като не могат да си направят сметката ще чакат.Те и без това го обръщат на социализъм вече.
  • #9
    14 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Пха-ха... 180К еуро за Хонда, в Германия ще има километрични опашки пред магазина...
  • #8
    15 rate up comment 10 rate down comment
    thebrainless ( преди 8 години )
    Не забравяйте и големите мита и такси за внос в ЕС
  • #7
    21 rate up comment 38 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Поршето е остарял технологично кош бъкан с дефекти.
  • #6
    28 rate up comment 30 rate down comment
    :) ( преди 8 години )
    То щото пък NSX не е икона.