IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda обяви цената на NSX

Японският суперавтомобил е по-скъп от Porsche 911 Turbo

Honda обяви цената на NSX

Honda използва автомобилното изложение в Женева за европейската премиера на суперколата NSX. Моделът ще бъде на пазара през април, като цените му в Германия започват от 180 000 евро.
Honda обяви цената на NSX
Снимка: Ройтерс

Обявената начална цена е малко по-висока от този на основния конкурент - Porsche 911 Turbo, който стартира в родината си от почти 175 000 евро. Малко по-ниска е цената на NSX във Великобритания - от 167 000 евро. На Острова 911 Turbo струва 163 00 евро.

Към момента няма подробна ценова листа, като не е ясно с какво базово оборудване разполага новият NSX. В САЩ автомобилът се предлага натъпкан с екстри, но може да бъде снабден с опции за около 50 000 долара. Сред тях са специален син цвят, карбонов капак за двигателя, карбонов пакет за екстериора и др.

Продажбите на Honda NSX стартират в началото на месец април, като първите доставки към клиенти трябва да бъдат осъществени преди началото на есента. През първата година автомобилът ще се предлага на селектирани пазари.

Припомняме, че новият NSX използва хибриден задвижващ агрегат. В неговата основа е специално разработен 3,5-литров туин-турбо V6 двигател с 507 к.с. и 550 Нм. Той работи с 9-степенната автоматична скоростна кутия с два съединителя, като е подпомаган от електромотор с мощност 47 к.с. Силовият агрегат разполага с още два електромотора, които са разположени между предните колела. Те се захранват от комплект литиево-йонни батерии. Така в крайна сметка хибридната система със задвижване 4х4 - Sport Hybrid Super Handling All-Wheel Drive, разполага с общо 580 к.с. и 644 Нм.

Всичко това позволява на колата, чието общо тегло е 1725 кг., да ускорява от 0 до 100 км/ч за около 3 секунди. Максималната скорост на автомобила е 307 км/ч.

Тагове: honda nsx
0 от 500
  • #35
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Lexus ( преди 8 години )
    Lexus LFA бил забравен??? Момче, ти добре ли си? И до ден днешен времето му на пистата, която споменаваш, е пето в света за сериен автомобил!!! Според Джеръми Кларксън е най-добрата кола в света, който намира кусури и на коли за по 200 000. Това е най-легендарният японски автомобил и производството му отнема 10 години, защото са държали всичко да бъде изпипано. Не е някой печалбарски проект, целящ много продажби. LFA променя философията на Lexus, но жалко че цементаната ти глава не го проумява
  • #34
    7 rate up comment 0 rate down comment
    GP ( преди 8 години )
    Колата е уникална, а и няма каква да бъде цената имайки предвид какво технологично бижу е, но все пак хонда и 300 палки звучи доста, според мен би било по-уместно да се купува като Acura. А колкото до ВАГонетките... стига сте хейтили, веднъж се насладете на една кола без да делите автомобилите на немски и японски!!!
  • #33
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ххахах порше продавали много. Ти колко поршета си купи?
  • #32
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Значи Порше са виновни, че продават повече и правят повече модели, затова NSX e по готин, защото излиза на всеки 10-15 г.! Щяло да разплаче доста скъпи коли?!?!? !? WTF?! Тази кола е по скъпа от Порше 911 Турбо..кои са тези коли, които са по скъпи от Хондата и ще разплаче?!Макларън ? 918 Spyder? Laferrari? GT-R беше по евтин, тогава "друга песен" пеехте! Сега GT-R ще разплаче тази ХОНДА и е по евтин!
  • #31
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тука половината форум кара Поршета .. насън. И кво ви пука за тая Хонда. Щоти тоя вто ще я кара, едва ли ще му пука за вас!
  • #30
    14 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Хонда си струва парите! Качественото не е евтино.Немските коли са скъпи, въпреки качеството, а поддръжката им ги оскъпява още повече...NSX е много по-голяма легенда от Поршетата. Порше можеш да си купиш на всеки ъгъл, а NSX не.Още повече, че като Порше има много други модели, а NSX е уникален автомобил!
  • #29
    7 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Двигателите на хонда горят масло колкото и бензин.
  • #28
    3 rate up comment 10 rate down comment
    none ( преди 8 години )
    Хонда - Силата на мечтите, ех мечти, мечти на гаргата да пее като славей ;). Имат цена но нямат оборудване. Типично за хонда. Иначе колата не изглежда зле и им пожелавам успеха на оригинала, въпреки че предвид обявената цена съм много скептичен, но кой знае може и да сбъркам ...
  • #27
    8 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    Съдейки по Ф1 не съм много убеден. Тази година Алонсо се моли поне да завърши
  • #26
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Двигателите на Хонда не се самозапалват като на Порше.