IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda показа хибриден SUV

VisionS ще се превърне в сериен модел още тази година

Skoda показа хибриден SUV

Чешката компания Skoda показа официални снимки на своя първи кросовър. Той ще се появи като концепт в Женева, а през есента на изложението в Париж ще видим и серийната му версия. Сред нейните двигатели ще има и хибриден.
Skoda показа хибриден SUV
Концепцията носи името VisionS, като демонстрира познатия дизайн на чешката марка. Отред е заложено на ефектни двойни челни LED светлини, а отзад виждаме стопове с 3D дизайн и допълнителен светлоотразител. Имайки предвид концепцията VisionC, с която бе загатнато новото поколение на Superb, най-вероятно дизайнът на серийния кросовър ще бъде много близък до този на концепцията на снимките.

Въпросният сериен модел най-вероятно ще получи името Kodiak и ще разполага с три реда седалки, способни да приютят 6 души. Размерите на проходимата машина са 4,7 метра дължина, 1,91 метра широчина и 1,68 метра височина. Междуосието е 2,79 метра. В основата на Skoda Kodiak ще бъде платформата MQB, позната от новия VW Tiguan.
Skoda показа хибриден SUV
Показаният на снимките концепт е оборудван с хибриден двигател, който ще бъде наличен и при серийната версия. Агрегатът съчетава 1,4-литров бензинов мотор, два електродвигателя, литиево-йонни батерии и DSG трансмисия с два съединителя.

Системата може да се зарежда в електрическата мрежа, като предоставя задвижване към всички колела. За предния мост отговарят бензиновият мотор със 156 к.с. и електродвигателят с 54 к.с., докато на задния е поставен електромотор с мощност 115 к.с. Допълнителна информация липсва, но най-вероятно двата моста са свързани само с кабел, без обичайния кардан.

Батериите с капацитет 12,4 кВт/ч предоставят пробег на електроенергия от около 50 км. В хибриден режим пробегът с напълно заредени батерии и резервоар с гориво прехвърля 1000 км, сочи информацията. В този режим средното потребление на бензин е 2,1 л. /100 км. при нива на вредни емисии от само 45 г/км.

Общата мощност на системата е 225 к.с., като позволява спринт от място до 100 км/час за 7,4 сек. Максималната скорост на движение е 200 км/час.
Skoda показа хибриден SUV
Спекулациите сочат, че Skoda ще заложи на доста агресивна ценова политика. Очакванията са серийният Kodiak да бъде с около 15% по-евтин от основните си конкуренти на пазара - Kia Sorento и Hyundai Santa Fe.

Допълнителни подробности ще бъдат налични в началото на март. На изложението в Женева Skoda ще покаже също така Octavia RS 4x4, Octavia G-TEC DSG и Fabia Combi ScoutLine.

Снимки: Skoda

Тагове: skoda kodiak skoda visions
0 от 500
  • #21
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Дошее (страхиле)и тази мантра не работи,ВАГ кутии не троши..а маслото не го пипа грам..друг е въпроса че има плиткомозъчни дето сменят масла на по 20 к км..което не прави техниката лоша..смех смех..Смех да.Това за нетрошенето на кутии го кажи на съседа с А8 където за 4години трети път я прави и това ще е последния защото каза, че я прави и продава навеса.Писал съм за него няколко пъти тук.Колкото до това, че СОЦваген не горят масло има цели форуми създадени в САЩ за негорящите масло ВАГени.
  • #20
    0 rate up comment 0 rate down comment
    отличен шкодак,браво ( преди 8 години )
    BigFoot по-скоро, защото Snowman e снежен човек ама от снежни топки, с морков. Обаче идеята ти е мн добра. Плюсче .
  • #19
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Че дизайна е "пипнал" от Рейндж Ровър е така.Джантите са уникални
  • #18
    7 rate up comment 7 rate down comment
    сс ( преди 8 години )
    Дизайна краден, краден, краден...по зле са от корейците.
  • #17
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Смя ( преди 8 години )
    До горящата масло ХондаАкорд 2.4 София - Варна - Трявна- Варна и един милиметър не го пипна. Първо си вземи оправи двигателя, после му сложи едно истинско и хубаво масло и мисля че няма да имаш проблеми. харченето насло не прави един двигател калпав, това означава че имаш некадърно гледан двител, и ще трябва да се погрижиш за него. Успех
  • #16
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Xexe ( преди 8 години )
    Nqma da go pusnat!
  • #15
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Anon ( преди 8 години )
    Май нещастника си ти.. ако ВАГ не признава хибриди...лош ВАГ..КАто почна да прави тези безсмислени за бранша глупави хибриди...пак зле..последно? Те не са ги улучили пропорциите..А ти драги ми господине какво създаде..дай да видим :)..
  • #14
    9 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Това ми прилича на някаква странна смесица между Ровър-аЛуди-КИА. Нещо обаче не са ги улучили баш пропорцийте и се е получила някаква боза. Като имаме предвид, че ВАГ са специалисти по бозите, нищо не трябва да ни учудва. Както казах миналата година след гръмването на дизелгейта ще има да четем новини за това как ще правят тепърва хибриди и електромобили то не съм се лъгал. Пропагандната им машина е аработила на пълни обороти. Чистите дизели ги сметоха под килима и запяха друга песен. Нещастници
  • #13
    8 rate up comment 9 rate down comment
    Anon ( преди 8 години )
    Дошето няма как да знае максимата,колкото повече гониш ,толкова повече и масло харчи..това дори и не зависи от автомобила.ама най лесно е да се плюе.А и Дошето с тези квадратни капли..друса или друса..раз,праз-раз праз..па и седалка нема..мъка мъка...
  • #12
    13 rate up comment 9 rate down comment
    защо? ( преди 8 години )
    аз написах че моята Хонда гори масло те ми слагат минуси питам защо??Защото истината не е удобна ама е истина и това е мойта кола разбра ли...и тя гори масло за справка давам си фейсбука...