IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Женева 2014: Skoda VisionC

Серийната версия на концепта ще излезе през 2016 г.

Женева 2014: Skoda VisionC

Стилни хечбеци и седани, които се поднасят на публиката преработени като купе, има в моделната гама на много представители на концерна Volkswagen. Вече с такова разполагат и Skoda, която в Женева показа концептуалния VisionC. Чехите предвиждат появата на купето с 5 врати в серийно производство да стане факт през 2016 г.
Женева 2014: Skoda VisionC
От компанията-производител са категорични, че това е поредният етап в развитието на дизайна на Skoda. Така че дори този модел по някакви причини да не стигне до серийно производство, елементи от него ще попаднат в бъдещите масови модели на марката.

Концептът е построен на модулната платформа MQB, която е използвана и в новата Skoda Ocatavia. Прототипът е от високоякостна стомана и карбон, като разчита на 1.4-литров турбо мотор с мощност 110 к.с. Аеродинамичното съпротивление е 0.26. Двигателят освен на бензин може да работи и на природен газ. 
Женева 2014: Skoda VisionC
Въпреки размерите си, Skoda VisionC разполага само с 4 места. В интериора е използвано голямо количество стъкло, което производителят нарича „напомняне за изкуството на чешките стъклари”. Има голямо количество монитори и сензорни екрани, като такива са предвидени не само за водача, но и за возещите се отзад пасажери. На тях те могат да получават данни не само от мултимедийната система, но и от бордовия компютър.

Според експертите подобен модел би намерил място в гамата на Skoda. Купето с 5 врати ще се позиционира между Octavia и Superb. А предимството му е, че е почти готово за серийно производство.

Снимки: Automedia.bg

 
Тагове: skoda visonc
0 от 500