IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi RS3 срещу безумен френски хибрид

Peugeot 308R Hybrid определено притежава мускули (Видео)

Audi RS3 срещу безумен френски хибрид

Хибридните технологии се развиват с бързи темпове, като такива двигатели задвижват най-бързите към момента автомобили в света. Хибриден мотор за своя върхов спортист избра и френската марка Peugeot.

Автомобилът носи името 308R Hybrid, като сега нагледно можем да видим колко същност бърз е той. Моделът се изправи срещу един от най-мощните представители в сегмента - новото Audi RS3.

Състезанието представлява драг от място, като включва една единствена гонка. Използват се електронните асистенти за бърз старт.
Audi RS3 срещу безумен френски хибрид
Френският хечбек разполага с внушителните 500 к.с. и 730 Нм, изцедени от хибриден мотор, съчетаващ 1,6-литров бензинов агрегат с 270 к.с. и два електромотора с по 115 к.с. Всичко това позволява спринт от място до 100 км/час за 4,0 секунди, както и постигане на максимална скорост от 250 км/час.
Audi RS3 срещу безумен френски хибрид
Германският модел използва класически бензинов турбо-двигател с обем 2,5-литра, който развива 367 к.с. и 465 Нм. Силовият тракт изисква 4,3 сек. за ускорението от 0 до 100 км/час, като предоставя максимални 250 или 280 км/час.

Кой от двата автомобила с AWD задвижване е по-бърз - вижте във видеото на британското издание EVO



Ако трябва да анализираме състезанието, основната изненада е по-добрия старт на Audi RS3. Електрическите двигатели би трябвало буквално да изстрелят френската машина, тъй като постигат максималните си възможности още от 0 об/мин. Реално обаче по-високата мощност на 308R Hybrid взима превес едва в средата на гонката, предоставяйки на модела значителна преднина пред германския конкурент.

0 от 500
  • #27
    6 rate up comment 7 rate down comment
    вЕРНО ЛИ??? ( преди 8 години )
    'А толкова голяма разлика в ускорението след старта говори за ОГРОМНО превъзходство на пежото'.Верно ли пич невероятно умозаключение, а нещо за разликата в конете-500к.с. и 759Nm срещу 367к.с. и 465Nm ..КОЛКО СИ ЕЛЕМЕНТАРЕН...
  • #26
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Аудито било слабата версия, еднаква цена за еднакъв клас кола сравнението е честно. От към ДВГ мощноста е същата, просто пежото има и електромотор. Това че фолксваген са некъдърни да изкарат един свестен сериен хибрид си е техен проблем, ами пречат и на порше да си развие хибридната гама за да им ползва смръдливите дизели
  • #25
    18 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    А това, че аудито било "ограничено" и по някакъв начин спряло да набира е пълна глупост. На клипа се вижда оборотомера на аудито и той не спира да "препуска" към червената зона нито за момент.Просто пежото е многооооо по-бързо от хмаудито.Все пак пежо е марка с традиции в спорта, докато ауди има традиции в сервизите и лъжите.
  • #24
    17 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Пежото май върти гуми в началото доста и затова леко изистава в един момент, но после хваща grip и сцепва аудито без проблем.А толкова голяма разлика в ускорението след старта говори за ОГРОМНО превъзходство на пежото.
  • #23
    19 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Абе какво се обяснявате, да не би пежото да струва повече от Аудито или да харчи повече от него? НЕ Ако ще и 1000 коня да е, то значи, че от пежо са си свършили 10 пъти по-добре работата от тези в ауди. Смешки такива. Когато гледате конете гледайте и недостатъците на технологиите - батериите и задвижващата система става доста по-тежка при хибридите, а и кой е виновен, че АУДИ нямат спортен хибрид?Браво на пежо направи Ауди-то смешно. А за старта може би има значение и шофера, А?
  • #22
    9 rate up comment 4 rate down comment
    моля???? ( преди 8 години )
    Какъв звук не си измисляй- звука от 2.5tfsi е толкова специфичен и ясно различим че тея ги разправяй на баба си...
  • #21
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Евала пич ( преди 8 години )
    Евала пич щом 275 на Меган РС срещу 310 Сивик Тайп Р са като 500к.с. и 759Nm срещу 367к.с. и 465Nm значи нещо ти липсва а да сравняваш Пижо с Ауди значи ти трябва спешна неотложна помощ...
  • #20
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    А за бруталния звук е от пежото не е от аудите разгледайте други клипове с 308 да видите че е така
  • #19
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Все пак са един клас автомобили това че пежото предлага повече от колко ауди в този клас е друг въпрос. Се едно да кажем че меган рс не трябва да се сравнява със хонда тайп р защото едно е 275 а друго 300. Също и при рцз и тт пежото предлага в пъти повече от тт а даже и е по евтино
  • #18
    9 rate up comment 12 rate down comment
    RS3 ABT ( преди 8 години )
    Що ве тарикати що не го сложите до RS3 ABT със 450 коня което с Лаунч контрол и quattro ще остави този коптор в миналото макар и с 50 коня по малко.АМА ЩОТО ТАКА Е УДОБНО НАЛИ!!!!!!