IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi RS3 срещу безумен френски хибрид

Peugeot 308R Hybrid определено притежава мускули (Видео)

Audi RS3 срещу безумен френски хибрид

Хибридните технологии се развиват с бързи темпове, като такива двигатели задвижват най-бързите към момента автомобили в света. Хибриден мотор за своя върхов спортист избра и френската марка Peugeot.

Автомобилът носи името 308R Hybrid, като сега нагледно можем да видим колко същност бърз е той. Моделът се изправи срещу един от най-мощните представители в сегмента - новото Audi RS3.

Състезанието представлява драг от място, като включва една единствена гонка. Използват се електронните асистенти за бърз старт.
Audi RS3 срещу безумен френски хибрид
Френският хечбек разполага с внушителните 500 к.с. и 730 Нм, изцедени от хибриден мотор, съчетаващ 1,6-литров бензинов агрегат с 270 к.с. и два електромотора с по 115 к.с. Всичко това позволява спринт от място до 100 км/час за 4,0 секунди, както и постигане на максимална скорост от 250 км/час.
Audi RS3 срещу безумен френски хибрид
Германският модел използва класически бензинов турбо-двигател с обем 2,5-литра, който развива 367 к.с. и 465 Нм. Силовият тракт изисква 4,3 сек. за ускорението от 0 до 100 км/час, като предоставя максимални 250 или 280 км/час.

Кой от двата автомобила с AWD задвижване е по-бърз - вижте във видеото на британското издание EVO



Ако трябва да анализираме състезанието, основната изненада е по-добрия старт на Audi RS3. Електрическите двигатели би трябвало буквално да изстрелят френската машина, тъй като постигат максималните си възможности още от 0 об/мин. Реално обаче по-високата мощност на 308R Hybrid взима превес едва в средата на гонката, предоставяйки на модела значителна преднина пред германския конкурент.

0 от 500
  • #47
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    ..И това е много повече от въртящия момент на електромотора на Пежото, но за краткото време докато зацепи съединителя. Ето затова Аудито дръпна напред.
  • #46
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    "Електрическите двигатели би трябвало буквално да изстрелят френската машина, тъй като постигат максималните си възможности още от 0 об/мин."Ха-ха, невероятно, а? Никой тук ли няма понятие от физика??? Аудито тръгна на полусъединител от 4000 оборота. Това означава въртящия момент на двигателя умножен по предавателното число на първа предавка, умножен по отношението на скоростите на въртене на валовете преди и след съединителя. И това е много повече от въртящия момент на електромотора на Пежо.
  • #45
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    някой от тук пишещите ли доказа съществуването на гравитационните вълни или просто ми се струва, че разбирате откривате нови закони на физиката? Аудито било спряло да ускорява на 100 и за това пежото го изпреварило. А ако е от 0 до 100 не трябва ли и пежото да спре да ускорява на 100 и ако аудито ги е набрало по-бързо пежото да не може да стигне аудито?
  • #44
    11 rate up comment 3 rate down comment
    1 ( преди 8 години )
    Мале тва пежо е звяр в този клас (масови хечки)толко моштен хибрид никои не е правил.до сега гледахме само в много скъпите класове(бутикови) такива брутални хибриди БРАВО....и за нас обикновените хора има лъч светлина :)
  • #43
    10 rate up comment 10 rate down comment
    до RRE S3 ( преди 8 години )
    То са така селянчетатааа с аудита, слизат с бокса пък изведнъж им правят 40 дена. Като гледам всички твой "колеги" реват, като яко на*-бани и си измислят глупости, че аудито било еди кво си пък ограничено на 100.. аз за такова не съм чувал.Малко въртене на гуми от пежото и после тоя с аудито трудно започна да му вижда номера точно за 2 секунди.Пежо ви наби всичките глупости, които до сега говорихте отзад. Нямам какво да спорите, защото нямате доводи в защита на 2те тоалетни оооо.
  • #42
    2 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    'Хибриден мотор за своя върхов спортист избра и френската марка Peugeot'егати върховия спортист с 500 коня другите фирми имат такива с по 900 коня милите!!!!!
  • #41
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ХАхАХ ауди феновете направо се наср*ха от компекси и злоба. Момчета кой ви е виновен, че сте ****ИиИ и сте си купили подвижна тоалетна ама за двама (4 нули )? Да сте мислили, като сте купували сега си трайте в дъното на класациите по надеждност и гледайте как хората правят спортни хибриди, които разказват играта на "спортните" модели на Ауди и то за по-ниска или същата цена.ХАхАХАх незнанието е временно и може да се промени, ама глупостта е вечна!
  • #40
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    То е ясно, че пежо са по-надеждни от ауди от поне 10 години, това само иДеОт би го оспорил.И в класациите за дефектите в двигателите и практиката показва едно и също - купуваш си ауди и си скубеш косите, че частите им са една торба с пари, а се чупят по-бързо отколкото на пежо.ВАГ са най-смешната компания на света, ако не е Меркел отдавна да са се набълбукали .
  • #39
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Пежо много отсдавна браво нова дума в нашия език!!!!
  • #38
    11 rate up comment 14 rate down comment
    моля???? ( преди 8 години )
    Пежо по-надежден и по качествен от ауди хахха чесно ти си за преглед!!!!!ама спешно