IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го серийното всъдеходно комби на АвтоВАЗ

Производството на Lada Vesta Cross стартира през септември

Ето го серийното всъдеходно комби на АвтоВАЗ

Първа снимка на серийната версия на всъдеходното комби Lada Vesta Cross се появи в руските медии. Прототип на модела бе показан още на автосалона в Москва през 2014 г., като сега предстои той да се появи на пазара.
Ето го серийното всъдеходно комби на АвтоВАЗ
В сравнение с концептуалната версия (на долните снимки) серийният вариант е получил видоизменени фарове и различни джанти. Премахнат е също така спойлерът от вратата на багажника, който видяхме при прототипа на Moscow Off-Road Show.
Ето го серийното всъдеходно комби на АвтоВАЗ
Серийното комби е оборудвано с 1,6-литров бензинов двигател с мощност 100 к.с. Той може да работи както с 5-степенна механична скоростна кутия, така и с роботизирана трансмисия със същия брой предавки, която е собствена разработка на АвтоВАЗ.
Ето го серийното всъдеходно комби на АвтоВАЗ
От руския производител обявиха, че производството на серийната Lada Vesta Cross ще стартира на 25 септември тази година в завода на компанията в Ижевск.

На първо време моделът ще бъде достъпен единствено със предно предаване, но на по-късен етап се предвижда и излизането на версия със задвижване на четирите колела.

Снимки: АвтоВАЗ
 

Тагове: lada vesta cross
0 от 500
  • #20
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    базовия модел на Логан с 1,6 двигател се продава за 349 000 рубли в момента в Русия ,базовата Дачия в България е да речем 12 000лв. . Горе-долу това е логиката , която ще следва ценообразуването в Бг. , т.е. Веста би струвала около 17 000 . Въпросното комби обаче със сигурност ще надхвърли 20 000 и то с доста . Ако ви прави впечатление нови Лади не се продават нито в Бг. нито в Европа , включително и световния хит в българския Фейсбук - Гранта . За това сигурно има някакви причини
  • #19
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    Сега на тези цени от 11262.17лв добави 20% ДДС и мито, което в момента не знам колко е и цената отива на 15-16ккакто писа този преди мен ЕСП, контрол на налягането на гумите, дневни светлини и още една камара неща са задължителни вече за ЕС.Не са никакви екстриП.С. Бих предпочел Дачия
  • #18
    2 rate up comment 0 rate down comment
    v-1 ( преди 8 години )
    До анонимният под мен:ДА ти обясня за да не си толкова удивен за това ЕСП. В Европа има в сила директива от 2013 година, която задължава всички автопроизвдоители да включват в серийното обурудване -ЕСП система.Така, че всички нови коли го имат и това не е екстра...вече.
  • #17
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Приятели, базовата цена на Веста седан в Русия е 514хил. рубли-11262.17лв по днешния глокс.Огромния+ на тази кола,е че още в базовото оборудване е с ESP,traction control.И още нещо-платформата няма нищо общо с тази на Дачия, въпреки, че някои неща са директно копие от Рено. Платформата се казва Lada B и е оригинално руска.
  • #16
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    сега във фейса ще гръмне от статии за това как най-новото руско чудо на техниката ще струва 12 600 лева . Иначе лично на мен колата много ми допада , доста повече от дачия , например . Иначе отзивите на руснаците за първите вести са малко смесени , но общо взето колата си е прилична , но за жалост цените са доста по-високи от тези на Дачия
  • #15
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Iovaa ( преди 8 години )
    Защо да не са в час?Приус от 1800 кубика вадят малко под 100 коня.
  • #14
    3 rate up comment 3 rate down comment
    bg ( преди 8 години )
    Хората от 1000 кубика правят по 140 коня,тези инженери май не са много в час.
  • #13
    7 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    И дано запали!!!Амин!!!
  • #12
    11 rate up comment 2 rate down comment
    кат. С ( преди 8 години )
    Хайде, пускайте я за продажба в БГ. Уморените от 2-ра ръка западни трошки и скъпата им експлоатация ще я взимат като топъл хляб.
  • #11
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Пре ( преди 8 години )
    Страхотна е ! До долният! Ти не се ли накара на 20 годишни, 15-та употреба западна скрап ?