IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen е готова с ново семейство двигатели

Бензиновите и дизелови турбо мотори са с обем 1,5 литра

Volkswagen е готова с ново семейство двигатели

Volkswagen е готова с ново семейство двигатели, които съвсем скоро ще се появят при вече съществуващите модели на марките, влизащи в концерна. Това съобщава изданието Auto Express.
Volkswagen е готов с ново семейство двигатели
Снимка: Ройтерс

Моторите са с 4 цилиндъра и работен обем от 1,5 литра, като покриват новите екологични изисквания, които ще влязат в сила в страните от ЕС в началото на 2020 г., сочи информацията.

Новият бензинов агрегат ще замени досегашния 1,4-литров TSI, който се използва на Volkswagen Golf, Audi A3 и Skoda Octavia. Двигателят ще дебютира при фейслифта на Golf, който ще се появи до края на годината.

Новият турбо дизел пък ще заеме мястото на сегашния двигател с обем 1,6 литра. Той ще се появи първо на обновеното Audi A3 през 2017 г., като засега не се предвижда да се поставя на VW Golf.

Освен нов 1,5-литров бензинов мотор при фейслифта на Golf ще дебютира и 1,0-литров агрегат, развиващ 115 к.с. Той ще заеме мястото на сегашния 1,2 TSI.

Става ясно още, че новите мотори имат сходна конструкция с настоящите, което ще улесни поставянето им в актуалните модели на концерна. Към момента обаче липсва информация за конкретни технически характеристики на новите агрегати.
 

Тагове: volkswagen
0 от 500
  • #3
    18 rate up comment 16 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Прочети най-новото заглавие на Алуди Билд - Сивик отличник, Гоуф се дъни.Аз изпълзях и ти ще се скриеш.
  • #2
    22 rate up comment 9 rate down comment
    Anon ( преди 8 години )
    Ooo Дошии изпълзя ли мама..*** стига с тая Хонда,света не почва и не свършва с Хонда.Айде бегом сега в час по физика да допрочетеш каква е разликата между моторите дадени в примера ти.Жокерче : Въртящ момент !Следващия път когато седнеш в ауто 1.9 тона и ти се струва че едвам се движи погледни под капака ако е"кухото" 1.6 значи нещо си разбрал.Айде марш да четеш !
  • #1
    22 rate up comment 18 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Те десетилетия наред не можаха да направят свестен двигател сега за няколко месеца видиш ли са направили.Новите им двигатели са като старите.Ненадеждни и замърсяващи десетки пъти повече от допустимите норми.На оня долу само да му кажа, че когато СОЦваген са правили 2.8 178к.с. HONDA са правели 1.6 185 к.с.Толкова за продуктивността им.