IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen е готова с ново семейство двигатели

Бензиновите и дизелови турбо мотори са с обем 1,5 литра

Volkswagen е готова с ново семейство двигатели

Volkswagen е готова с ново семейство двигатели, които съвсем скоро ще се появят при вече съществуващите модели на марките, влизащи в концерна. Това съобщава изданието Auto Express.
Volkswagen е готов с ново семейство двигатели
Снимка: Ройтерс

Моторите са с 4 цилиндъра и работен обем от 1,5 литра, като покриват новите екологични изисквания, които ще влязат в сила в страните от ЕС в началото на 2020 г., сочи информацията.

Новият бензинов агрегат ще замени досегашния 1,4-литров TSI, който се използва на Volkswagen Golf, Audi A3 и Skoda Octavia. Двигателят ще дебютира при фейслифта на Golf, който ще се появи до края на годината.

Новият турбо дизел пък ще заеме мястото на сегашния двигател с обем 1,6 литра. Той ще се появи първо на обновеното Audi A3 през 2017 г., като засега не се предвижда да се поставя на VW Golf.

Освен нов 1,5-литров бензинов мотор при фейслифта на Golf ще дебютира и 1,0-литров агрегат, развиващ 115 к.с. Той ще заеме мястото на сегашния 1,2 TSI.

Става ясно още, че новите мотори имат сходна конструкция с настоящите, което ще улесни поставянето им в актуалните модели на концерна. Към момента обаче липсва информация за конкретни технически характеристики на новите агрегати.
 

Тагове: volkswagen
0 от 500
  • #13
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Anon ( преди 8 години )
    Доше,преди измисления скандал каква ти беше тезата,че не си спомням.Откак този пасквил стана факт го повтаряш като мантра.Едно цитатче да си мислиш за домашно:Another feature of the engine is a Bosch solenoid injection system with 1800 bar of pressure so that the fuel is injected faster with finer atomization for cleaner, more efficient combustion.Великия мотор ползва Бош впръскване.Хахах нямам повече въпроси.Сигур ше е чист а ?
  • #12
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    фият - исузу - все тая важното е да не е отровен и канцерогенен варел от лудата загорела баба мерки!!!!
  • #11
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    *** добре че ти си вчрвасх поне Дошо
  • #10
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    2.2 dizela na honda ne stava6e za ni6to !zatowa i byrzo go sprqha 2.2 Дизела на HONDA е страхотен.С него показаха на некадърниците от Германия как се прави дизел.Спряха го след 10 години.Много бързо да.Смех, смех ама новия 1.6 е най-добрия 1.6 дизел правен някога.От него не мирише на рози но от *** на СОЦваген излизат отрови 40 пъти над нормите.Еднин от заветите на Соичиро Хонда е грижа за околната среда.При СОЦваген такива фокуси няма.Там е само лъжа и измама да бъдат съдрани балъците
  • #9
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    И за кво са скъсали убавата артия?
  • #8
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Anon ( преди 8 години )
    Е не върха хахха доживяхме да чуем от Дошето че мотор на Хонда е бил калпав..същия този мотор печели няколко награди.,сега бил калпав..ура. Абе интересно е тук признавам.А този новия 1.6 е супер нали Доше..към 80 к.км дали ще изкара.
  • #7
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    След всеки пост на трола Дошо се убеждавам за пореден път, че освен че е много *** е и мега некомпетентен! Днес.бг сменете трола, че тоя става само за подигравка!
  • #6
    11 rate up comment 12 rate down comment
    Anon ( преди 8 години )
    Стига с този краварник бе,пак подсещам намерете статията за глупавата партенка с теста.Е точно за такива слабоумни е и всичко скалъпено зад океана.Елементарно и ефективно.Къдее е 2.2 литровия дизел на Хонда бе умници той поне ставаше за нещо..замениха го с 1.6 аа мерси..смех смех смех..Да то от Хонда мирише на рози пък от ВАГ на друго..хахах деградяги.
  • #5
    15 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ВАГенските партенки пак почват! Какви нови двигатели, какви 5 лв. ве ей! Новите им двигатели са старите 1,6 с намалена кубатура. Сега ще ги представят, като нови естествено. Ще ги пуснат с няколко мощности и ще кажат, че имат няколко различни 1,5, а всъщност е само един. Тези номера сме им ги виждали много пъти до сега. С нищо няма да ни изненадат. Искам обаче новите двигатели да ги пуснат в САЩ първо, за да не се окаже, че пак са манипулирани с лъжлив софтуер!
  • #4
    14 rate up comment 8 rate down comment
    Anon ( преди 8 години )
    Тука не позна хич.Сивик с кое е отличник хаха смехурия.В този сегмент последното дето ще е отличник е Сивика.А пък ценовата разлика да не споменаваме.