IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen ще препрограмира и по-новите си дизели?

Сервизната акция може да засегне повече от обявените 11 млн. автомобила

Volkswagen ще препрограмира и по-новите си дизели?

Концернът Volkswagen е използвал не един, а няколко различни варианта на програмно обезпечение, което е променяло показателите на нивото вредни емисии СО2 при включване на измерително оборудване, твърди Ройтерс, позовавайки се свои източници в германската компания.
Volkswagen ще препрограмира и по-новите си дизели?
Снимка: Ройтерс

Според информацията подобен софтуер е бил поставен не само на дизеловите мотори от семейството EA189, но и на по-новите двигатели от семейството EA288. Ройтерс цитира мениджър на Volkswagen, пожелал анонимност, според когото общо 4 агрегата са оборудвани с подобно устройство, позволяващо манипулиране на данните.

„Сега концернът ще трябва да модернизира програмното обезпечение на всяко поколение от тези двигатели. Това означава, че сервизната акция ще засегне много повече от обявените предварително 11 млн. автомобила”, твърди източникът на Ройтерс.

От Volkswagen отказаха коментар по твърденията, като се оправдаха със започналото разследване. Представител на концерна бе категоричен, че официално изявление може да има едва след неговия край.
 

Тагове: volkswagen group
0 от 500
  • #7
    37 rate up comment 1 rate down comment
    Nev ( преди 8 години )
    "От Volkswagen отказаха коментар по твърденията, като се оправдаха със започналото разследване. "Коментарът от Ваген е излишен, те вече "потвърдиха" че и при новите им двигатели има такъв софт инсталиран, тъй като си изтеглиха молбата за сертифициране на новите си дизели, 2016, пред агенциите в Щатите! Направо нафтови печки и кетчуп да започват да правят, и да оставят автомобилите на тези, които го могат!
  • #6
    33 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Защо въобще ги коментираме вече ВАГ? То е ясно, че са измамници! Гоуеми при това. Важното е сега да си оправят бакиите, че да върнат малко доверието, а и най-важното - техни коли в милионен тираж да почнат да замърсяват по-малко!!!
  • #5
    10 rate up comment 22 rate down comment
    Щирлиц ( преди 8 години )
    "Феновете"на VW се не определят останалата част от човечеството като ***,може би защото колите им не се "чупят"просто ей така!Умствения багаж на писалите по-долу няма смисъл да се коментира.
  • #4
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Дедо ( преди 8 години )
    нововнос, кво искаш да кажеш - че ти не си от човечеството или че всеки, който кара марка, различна от Фолксваген, няма да умре от болест, свързана с вредни емисии от ДВГ???
  • #3
    38 rate up comment 7 rate down comment
    нововнос ( преди 8 години )
    Аз пък вчера си купих един 8-годишен авенсис, бензинов разбира се, и просто си го местя в другия крачил като чуя за поредното престъпление против човечеството, в името на печалбата на германските престъпници!
  • #2
    54 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    След тези факти, вече неможе да се говори дори за грешка - това е преднамерена политика, прикривана и от немското правителство!Смешна марка. Ама иначе ни обясняват тука сумати време как били най-добрите, най-технологичните, екологичните и хибридите били безсмислени и по-замърсяващи. Сега вече всичко лъсна - не стига, че са пълни с дефекти и се чупят, като за световно ами са и най-мръсните автомобили.А феновете им най-тъпите явно - вече доказано.
  • #1
    54 rate up comment 5 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Концернът Volkswagen е използвал не един, а няколко различни варианта на програмно обезпечение, което е променяло показателите на нивото вредни емисии СО2 при включване на измерително оборудване, твърди Ройтерс, позовавайки се свои източници в германската компания.Аха, ето им ги и по-модерните дизели.