IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen ще препрограмира и по-новите си дизели?

Сервизната акция може да засегне повече от обявените 11 млн. автомобила

Volkswagen ще препрограмира и по-новите си дизели?

Концернът Volkswagen е използвал не един, а няколко различни варианта на програмно обезпечение, което е променяло показателите на нивото вредни емисии СО2 при включване на измерително оборудване, твърди Ройтерс, позовавайки се свои източници в германската компания.
Volkswagen ще препрограмира и по-новите си дизели?
Снимка: Ройтерс

Според информацията подобен софтуер е бил поставен не само на дизеловите мотори от семейството EA189, но и на по-новите двигатели от семейството EA288. Ройтерс цитира мениджър на Volkswagen, пожелал анонимност, според когото общо 4 агрегата са оборудвани с подобно устройство, позволяващо манипулиране на данните.

„Сега концернът ще трябва да модернизира програмното обезпечение на всяко поколение от тези двигатели. Това означава, че сервизната акция ще засегне много повече от обявените предварително 11 млн. автомобила”, твърди източникът на Ройтерс.

От Volkswagen отказаха коментар по твърденията, като се оправдаха със започналото разследване. Представител на концерна бе категоричен, че официално изявление може да има едва след неговия край.
 

Тагове: volkswagen group
0 от 500
  • #17
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    Страхотно! Много ме кефи у Рав4, как японеца е направил задната врата дясна. Така като спреш има да обикаляш здраво за да натовариш нещо, особено ако опре в задната кола. Много кефи японеца, как му липсват дребните детаили. Нещото което няма никога да го усвои...
  • #16
    1 rate up comment 6 rate down comment
    нововнос ( преди 8 години )
    анонимен8г Авенсис си бил взел, страхотно наистина, откъде открадна толкова много пари?----------------------------Много пари щяха да са, ако беше Мерцедес, беемве или Ауди ***. Скъп ми излезе Рав4 дето го купих на жена ми, щото беше на 2 години и 30 хиляди км, миришеше на ново още. Авенсиса си е за мен да си го търкалям всеки ден.
  • #15
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Винаги съм знаел, че са ***, но чак пък толкова не съм предполагал.Аз от 5 години ви разправям тука ама не вярвахте.до ///МИли маи продаваме същият кошник в лъскава опаковка хахаха Точно това правят ама денчетата им ме плюят и разправят, че нямало такова нещо.Дори един твърдеше, че едно болтче нямало еднакво при Алуди и Шкода.
  • #14
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Абе къде изчезнаха редовните лепилари, дето ни обясняваха по цял ден, че ВАГ са най-технологичните и добрите, а другите са ***? Баси свършиха им мишите дупки да се крият.
  • #13
    18 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Закривайте ги и да се свършва с тази тяхна агония! Искам да видя шефовете им зад решетките. това са масови убиици и измамници!Закривай!
  • #12
    8 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    8г Авенсис си бил взел, страхотно наистина, откъде открадна толкова много пари?
  • #11
    3 rate up comment 15 rate down comment
    olo ( преди 8 години )
    Хората у главите си имат манипулиран софтуер, *** са друг пат.
  • #10
    20 rate up comment 7 rate down comment
    нововнос ( преди 8 години )
    Престъпниците против човечеството от ВАГ няма смисъл да си губим времето да ги коментираме. Нека просто пуснем водата и да потъват там, където им е мястото - в канала на историята! Произвеждаха тоалетни и сега ще си заминат в една такава тоалетна!
  • #9
    22 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да не стане накрая само,че всички дизели на фау-ве имат нужда от сервизна акция?Това е ясно на всички, че е така. Доказано до сега е за 1.2, 1.6, 2.0, 3.0. Едва ли обаче само това са, но са 99% от скапаната им продукция дизели. Интересно ми е защо прикриват и манипулациите с бензиновите им модели? И там се установи, че има софтуер, но го крият. Явно са решили все пак да не фалира това чудо наречено народна марка. Винаги съм знаел, че са ***, но чак пък толкова не съм предполагал!
  • #8
    30 rate up comment 2 rate down comment
    Nev ( преди 8 години )
    От цялия скандал поне дано едно нещо поеме в положителна посока, Порше да стане самостоятелна компания.