IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota се отказва от бензина до 2050 г.

Това предвижда новата глобална стратегия на японския производител

Toyota се отказва от бензина до 2050 г.

Toyota предвижда до 2050 г. напълно да се откаже от автомобилите с бензинови двигатели. Тази позиция е включена в новата глобална стратегия на производителя, получила името Toyota Environmental Global Challenge 2050.
Toyota се отказва от бензина до 2050 г.
„Сигурно смятате, че 35 години е огромен срок, но въпреки това намеренията за подобен ход изглеждат доста невероятно в очите на останалите производители”, коментира изпълнителният директор на марката Киетака Исе пред Fox News.

Топ мениджърът допълни, че в компанията не изключват да оставят на пазара неголямо количество автомобили с бензинови двигатели, които ще се продават единствено на слаборазвитите пазари.

В компанията са си поставили за цел да намалят с 90% нивата на вредните емисии при модели си в сравнение с 2010 г. За разлика от Nissan, където разработват напълно електрически модели, в Toyota смятат да заложат на хибриди и автомобили с водородни клетки. Причината е, че зареждането на електромобилите отнема прекалено много време, а малкият запас на батериите ги ограничава само за градско ползване.

В Toyota са си поставили за цел през 2020 г. да продават по 1,5 млн. хибрида на година. Очаква се тогава да бъде достигната общата бройка от 15 млн. продадени такива автомобила, което ще бъде приблизително два пъти повече от сега. След 5 години компанията предвижда да предлага хибридни модели във всеки един сегмент.

Отново през 2020 г. японският производител си е поставил за цел да продава по 30 000 автомобила, задвижвани на водород. До момента Toyota е получила 1500 заявки за първия си такъв модел Mirai, след като предварителните разчети сочеха едва 400 продажби за 2015 г.

Снимка: Toyota

0 от 500
  • #30
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Цена на такси Приус ( преди 8 години )
    Предната седмица за първи път имах късмета да си хвана такси Приус, в голям град в държава, съседна на България. Удивих се като видях тарифата - 0,10 EUR / км, толкова пишеше, и човекът толкова си ми взе !!!
  • #29
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    АМа още ли коментираме тая пропаднала марка VW и нейните подвластни талиги от ВАГ?Аз мисля, че на всички е ясно, че на тия ***, който си ги купи не само се прецаква жестоко ами и трови всичко живо на тая планета. Повече какво има да коментираме, аз лично като видя нещо от ВАГ с дизелов двигател и спирам, за да мине поне 50 метра пред мен, за да не ме трови.
  • #28
    17 rate up comment 5 rate down comment
    енерги ( преди 8 години )
    Ако глобите и разходите минат 50-тина милиарда ВАГ си приключват отвсякъде :) Те в момента цялата фирма сигурно толкова струват, таман ще ги изкупят китайските им партньори и семейство Пиех ще приберат едни пари и те ще са доволни. Що си мислите, че Пиех нема да си оставят примерно Порше и да я превърнат в тновата народна кола? ЕНРОН помните ли, какъв огромен балон беше спукан. М?
  • #27
    7 rate up comment 19 rate down comment
    Фокушимото ( преди 8 години )
    Айде Дошльовции, купувайте радиоактивни Тойоти да ви светят в тъмното и да се кефите!
  • #26
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Веселяка ( преди 8 години )
    Абе хора в таа статия пише, че ше се отказват от бензина. Обаче не пише кога ше се отказват от дизела. Сигурно ще тръгнат и те по пътя на "по-модерния дизел" като "великите" майстори на нафтовите двг ФВ:)Незнам що се дърлите тука, като е ясно, че до 2050 половината свят ше се е отказал от бенза и нафтата. А и до 2050 има много време, до тогава я камилата я камиларя:)
  • #25
    16 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "VW щели да приключатхахахапи ли си хаповете бе дошовак"Хаха, напушеният фен на "народната" кола се мъчи да изопачи нещатата, все едно, че този скандал с Вурстщайн едва ли не е нщо позитивно и прогресивно за компанията! Амиго, Дошо не знам да ли си е пил хпачетата, ама ти вземи да си смениш дилъра, че това дето го пушиш съвсем те кара да губиш връзка с реалността! Хахаха!
  • #24
    19 rate up comment 3 rate down comment
    ВурсТа ( преди 8 години )
    VW щели да приключват с "чистия дизел" и да минават на "по-модерни дизели" :D
  • #23
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Nev ( преди 8 години )
    Понеже ВАГеновия фен много иска да коментира под статии за Тойота, нека да му дадем поне за нещо да се хване, че да оправдае включванията си! :)R.I.P Das ***!VW Told US Regulators Of Second Suspect Software On 2016 TDI ModelsVWs Dieselgate saga may get even more complicated, with the company recently disclosing that its 2016 diesel-powered models have additional suspect software. http://***.carscoops.com/2015/10/vw-told-us-regulators-of-second-suspect.html
  • #22
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Стига се карате, кой каквото си харесва и може да си позволи - това да кара. Важното е и колата да е здрава и разходите по нея да са по-малко. Та излишен спор. Много марки са в историята, ФВ и да приключат, няма да са първия случай.
  • #21
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тук пишеха хора на които уважавах мненията, сега явно са останали само ..... продължавайте да си повтаряте глупостите и може някой да ви повярва .