IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota се отказва от бензина до 2050 г.

Това предвижда новата глобална стратегия на японския производител

Toyota се отказва от бензина до 2050 г.

Toyota предвижда до 2050 г. напълно да се откаже от автомобилите с бензинови двигатели. Тази позиция е включена в новата глобална стратегия на производителя, получила името Toyota Environmental Global Challenge 2050.
Toyota се отказва от бензина до 2050 г.
„Сигурно смятате, че 35 години е огромен срок, но въпреки това намеренията за подобен ход изглеждат доста невероятно в очите на останалите производители”, коментира изпълнителният директор на марката Киетака Исе пред Fox News.

Топ мениджърът допълни, че в компанията не изключват да оставят на пазара неголямо количество автомобили с бензинови двигатели, които ще се продават единствено на слаборазвитите пазари.

В компанията са си поставили за цел да намалят с 90% нивата на вредните емисии при модели си в сравнение с 2010 г. За разлика от Nissan, където разработват напълно електрически модели, в Toyota смятат да заложат на хибриди и автомобили с водородни клетки. Причината е, че зареждането на електромобилите отнема прекалено много време, а малкият запас на батериите ги ограничава само за градско ползване.

В Toyota са си поставили за цел през 2020 г. да продават по 1,5 млн. хибрида на година. Очаква се тогава да бъде достигната общата бройка от 15 млн. продадени такива автомобила, което ще бъде приблизително два пъти повече от сега. След 5 години компанията предвижда да предлага хибридни модели във всеки един сегмент.

Отново през 2020 г. японският производител си е поставил за цел да продава по 30 000 автомобила, задвижвани на водород. До момента Toyota е получила 1500 заявки за първия си такъв модел Mirai, след като предварителните разчети сочеха едва 400 продажби за 2015 г.

Снимка: Toyota

0 от 500
  • #40
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Enzo ( преди 8 години )
    "Новият" Авенсис вече има цени в България. Моля, специалистите по японските пътни превозни средства, да влязат, да погледнат нивата на оборудване на "новия" Авенсис и цените, а после да ми изяснят кое точно в "новия" Авенсис е "най-нова" технология. Щото аз, не разбирам много - верно, ама в 3 бензинови атмосферки от 112 до 152 к.с. и два дизелови комън-рейла, съчетани с ръчни трансмисии и "уни-Калната" CVT такава, нещо друго не видях. Ако сме върнали времето не с час, а с три десетилетия...
  • #39
    2 rate up comment 4 rate down comment
    ха ( преди 8 години )
    Хората си купуват Тойота защото са най-технологичния производител........ха-ха-ха,голям смях ,ама добре щом си вярваш.Ние неразбиращите ще караме нетехнологични коли,пък нищо.
  • #38
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    Хората си купуват Тойота защото са най-технологичния производител който освен това прави най-надеждните автомобили. И всичко това на съвсем приемлива цена. Не случайно Тойота са най-големия производител, с най-голямата печалба, най-доволните клиенти и най-скъпия автомобилен бранд. Далеч пред немските претеции за "премиум" без покритие, та какво ли остава за бюджетните марки като Фолцваген.
  • #37
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Те тойота ако не предлагат и гаранция съвсем няма причина да си ги купиш. Но който си купи после страда в сервиза с безплатните кафета.
  • #36
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Зимата само Европейски *** не пали.
  • #35
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Какво значение има Тойота през 2050г.на какво ще се движи?Дотогава всички немски кашони ще са обавили фалит с техните допотопни канцерогенници.
  • #34
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тойоте е както винаги пред останалите. Няма друг с гаранция 200 000 км. На времето, когато предложиха гаранция 5 г. пак бяха първите.
  • #33
    17 rate up comment 2 rate down comment
    нововнос ( преди 8 години )
    Тойота от днес, в България дава на всички новозакупени автомобили 6 години гаранция или 200 000 километра..Какво има да говорим повече питам аз?Едните вдигат гаранцията направо доживотна, а другите те привикват в задължителна акция да ти намалят мощността за да стане немския *** малко по-малко канцерогенен....
  • #32
    17 rate up comment 1 rate down comment
    до: Цена на такси Пр ( преди 8 години )
    Къде е това бе?Нещо май послъгваш! Няма тарифа на таксита нито у нас, нито в съседна държава 20 ст. Просто НЯМА!!!Дори и приус няма подобна тарифа, а у нас са даже по-скъпи зелените таксита, но това не ми пречи да ги ползвам, защото предпочитам да дам малко повече, но да се возя комфортно, безшумно, на чисто, с културни шофьори, да ползвам интернета в колата, който е безплатен и да няма дизелови вибрации, климатика да е непркъснато пуснат с оптимална температура в купето и да не слушам чалга.
  • #31
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    E как бе, в коя държава е тоя евтинизъм?