IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota се отказва от бензина до 2050 г.

Това предвижда новата глобална стратегия на японския производител

Toyota се отказва от бензина до 2050 г.

Toyota предвижда до 2050 г. напълно да се откаже от автомобилите с бензинови двигатели. Тази позиция е включена в новата глобална стратегия на производителя, получила името Toyota Environmental Global Challenge 2050.
Toyota се отказва от бензина до 2050 г.
„Сигурно смятате, че 35 години е огромен срок, но въпреки това намеренията за подобен ход изглеждат доста невероятно в очите на останалите производители”, коментира изпълнителният директор на марката Киетака Исе пред Fox News.

Топ мениджърът допълни, че в компанията не изключват да оставят на пазара неголямо количество автомобили с бензинови двигатели, които ще се продават единствено на слаборазвитите пазари.

В компанията са си поставили за цел да намалят с 90% нивата на вредните емисии при модели си в сравнение с 2010 г. За разлика от Nissan, където разработват напълно електрически модели, в Toyota смятат да заложат на хибриди и автомобили с водородни клетки. Причината е, че зареждането на електромобилите отнема прекалено много време, а малкият запас на батериите ги ограничава само за градско ползване.

В Toyota са си поставили за цел през 2020 г. да продават по 1,5 млн. хибрида на година. Очаква се тогава да бъде достигната общата бройка от 15 млн. продадени такива автомобила, което ще бъде приблизително два пъти повече от сега. След 5 години компанията предвижда да предлага хибридни модели във всеки един сегмент.

Отново през 2020 г. японският производител си е поставил за цел да продава по 30 000 автомобила, задвижвани на водород. До момента Toyota е получила 1500 заявки за първия си такъв модел Mirai, след като предварителните разчети сочеха едва 400 продажби за 2015 г.

Снимка: Toyota

0 от 500
  • #10
    25 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ВАГи, я обясни кои имат високи изисквания към колите! Тези, които карат Гоуфове нов внос ли? Или тези с немските канцерогенници, които тровят себе си и останалите? Или може би тези за които смяната на СК, окачване, турбо, глава на двигател са консумативи, а разхода на масло, е както на гориво? Това ли са ви високите изисквания? На теб, като не ти харесва Тойота се питам, защо непрекъснато пишеш и генерираш невероятни простотии под всяка статия за фирмата? Какви комплекси избиваш?
  • #9
    46 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Най-лесния начин да победят Ислямска държава е да им спрат Тойотите и да им подарят ВАГени. До никъде няма да стигнат... От държава водеща войни, може да се превърнат в най-големия автосервиз на света. Ще настъпи едно благоденствие за всички. Вместо АК 47 всички ще имат гаечни ключове. Ще има работа за всички. Жените и децата също ще помагат, иначе как ще насмогнат на вечно трошащите се немски талиги. Подарете им Шматароци, ***, Кайени и Туарези и спрете войната!
  • #8
    6 rate up comment 32 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    в интерес на истината Тойота нямат хубав автомобил , но Лексъс е добре
  • #7
    7 rate up comment 34 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Рекламни партенки - към момента хибридните им *** не могат да се сравняват по потребителски качества с нормалните коли. Купуват ги хора с ниски изисквания към колите като цяло или такива които искат да се покажат в зелено.
  • #6
    8 rate up comment 30 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Обърнете внимание на годината"2050" не са загрижени за екологията а за изчерпването на нефта. Та спрете с това че, тия мислили ония не мислили всички гледат да си продадат продукцията .
  • #5
    7 rate up comment 33 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Явно Ислямска Държава вече не иска да купува бензинови коли
  • #4
    33 rate up comment 9 rate down comment
    Number 1 ( преди 8 години )
    Тойота и всички останали...
  • #3
    34 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    На форумната ***, все дизайна не му харесвал, а на Гоуфа, дето търкаля е много добър, нали! Когато става въпрос за високи технологии, същият индивид няма какво друго да изсмуче от пръстите си. Нещастна работа, от нещастен човек, фен на нещастна фирмичка с големи претенции без покритие...
  • #2
    8 rate up comment 39 rate down comment
    дизайн никакъв ( преди 8 години )
    Абе и тая оризарка на снимката прилича на рендето Виорнер,то бива бива ,ама тея не се научиха да ги правят с по красиви форми....абе оризарска им работа.
  • #1
    33 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тойота от много години задават стандартите и движат автоиндустрията в правилната посока. Браво на тях, че са загрижени за природтата и се грижат за клиентите си, а не да мислят само и единствено за печалбите! Онези, които имаха претенциите да стават първи, ако бяха големи и мощни, като Тойота, сега нямаше да се виждаме от пишеци и сажди, излизащи от манипулираните им тракалници. Вече и на слепите е ясно кой, кой е в автоиндустрията.