IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen ще прави по-модерни дизели

Съкращава значително разходите, но ще прави електрически Phaeton

Volkswagen ще прави по-модерни дизели

Германският автомобилен концерн Volkswagen (VW) продължава да чувства болезнено последиците от скандала с манипулирането на данните отработени газове и ще съкрати значително инвестициите в основната си марка и ще заложи на по-модерни дизели.

Volkswagen преосмисля дизеловите си двитагели. Снимка: Ройтерс

Заради високите разходи покрай Дизелгейт в поделението VW ще се съкратят разходи в размер на 1 млрд. евро на година. Изпълнението на програмата за икономии ще бъде ускорено, обяви компанията. Освен това в базирания във Волфсбург концерн ще преосмислят стратегията си по отношение на дизеловите коли.

Новият ръководител на марката VW Херберт Дис обяви в комюнике, че сегашната програма за икономии ще бъде приложена по-бързо от предвиденото. Още преди седмица групата посочи, че инвестициите ще бъдат подробно преразгледани и някои от тях ще бъдат замразени или отложени.

Дизеловата технология на компанията в Европа и Северна Америка ще бъде променена и ще бъде инсталирана друга - SCR (селективна каталитична редукция) и AdBlue (уреа), за да бъдат намалени вредните газове от дизеловите двигатели, уточни Херберт Дис.

Ще се заложи на електрически автомобили, като следващото поколение на луксозния Phaeton ще има напълно електрическо задвижване.

„Марката Volkswagen се преобразува наново за бъдещето“, поясни Дис. „Ние ще станем по-ефикасни, ще преобразуваме продуктовата палитра и основните технологии и с ускорената програма за икономии ще спечелим пространство за снабдяването ни с технологиите на бъдещето“, допълни той.

И по отношение на дигитализацията VW възнамерява да е пионер, обещава Дис. По отношение на свързването и системите за асистенция на шофьорите ще бъде дефиниран нов стандарт.

Преди повече от три седмици VW обяви, че е манипулирала чрез софтуер тестовете за отработените газове при дизеловите автомобили. Концернът е заплашен от глоби за милиарди и скъпи съдебни дела.

Бившият главен изпълнителен директор на Volkswagen Мартин Винтеркорн, който подаде оставка на 23 септември, ще напусне всички останали постове в компанията.

Още икономически новини с автомобилна тематика четете в Investor.bg

Тагове: volkswagen group
0 от 500
  • #17
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    The Wolf of Wolfsburg.....
  • #16
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Кодошо ( преди 8 години )
    Бе то има и книги за бисерите на Дошо! Вече сме на 4-ти том със заглавие: "И *** е в дизеловия списък"! Ха ха ха!
  • #15
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Книги има вече написани за измаммите на СОЦваген!Смятайте за какво става въпрос.
  • #14
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Американският актьор и продуцент Леонардо Ди Каприо ще вземе участие в нов филм, посветен на грандиозния дизелов скандал с Volkswagen. По информация на Reuters, лентата ще се базира на все още неизлязлата книга на журналиста от New York Times Джек Юинг.Така, така, удряй, удряйййй.
  • #13
    17 rate up comment 1 rate down comment
    FenIX ( преди 8 години )
    ФВ се оказаха като оня от вица дето изял и боя и солта и накрая дал и парите ;DРешиха че вместо инвестиции в по-модерни двг ще инвестират в мошенически софтуер и сега хем им се срина реномето, хем ще плятят солени глоби и накрая пак ще трябва да инвестират в нови разработки.
  • #12
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Да мразя всичко немско?Харесвам немска бира(пшенична нефилтрирана) и немски шоколад.Имат и хубави стомани за ножове.Харесвам също някои марки немски часовници.Аз какво съм виновен, че СОЦваген не могат да правят автомобили и двигатели в частност?
  • #11
    22 rate up comment 4 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Volkswagen ще прави по-модерни дизелиКогато прочетох това се изхилих с глас.Няма такива демагози като другарите в СОЦваген!
  • #10
    24 rate up comment 5 rate down comment
    Чоро спидито ( преди 8 години )
    Фолксваген започнаха да мажат ските за новия сезон. Охаа, нека мажат, да има работа в сервиза ;)Кире, пиле, и ти ше кацнеш муци :)
  • #9
    31 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    И преди си знаех, че са *** VW ама сега съм 100000%, че никога няма да си купя от техните талиги. VW е за предимно неграмотни хора, които следват сляпо, като *** рекламите на ВАГ. Да не говорим, че само изключително глупав човек би повярвал на теорията за "чист дизел", а само още по примитивен човек би защитавал тезата разпалено във форума и то без да има и грам познание в областта. Което всъщност е едно от най-големите доказателства, че феновете на VW са тотални ***. ФАКТ
  • #8
    32 rate up comment 12 rate down comment
    анализатор ( преди 8 години )
    Volkswagen ще прави по-модерни дизелиПо-модерно от това няма на къде. Добре, че има софтуери, които да лъжат, че иначе не ми се мисли за модерните и по-модерните им дизели.А модерен дизел звучи, като модерните кюлоти на баба ти.А нали имаха чист дизел от ВАГ! Това 2-3/100 се постигаха без проблем (само не разбрах за масло ли ставаше на въпрос). Защо сега пущат следващата партенка? До сега чист дизел, а сега ще се наслаждаваме на модерен. Тея е карат само на пропаганда. Жалки са...