IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дизеловият скандал понижи представянето на Volkswagen в САЩ

Конкурентите на германския бранд обаче се радват на сериозен ръст в продажбите си

Дизеловият скандал понижи представянето на Volkswagen в САЩ

Пазарът на нови автомобили в САЩ се радва на стабилен ръст през септември, като всички големи производители демонстрират увеличени продажби. Изключение прави германският бранд Volkswagen, чието име се свързва с разгорелия се по-рано през месеца дизелов скандал, пише USA Today.
Дизеловият скандал понижи представянето на Volkswagen в САЩ
Снимка: Ройтерс

Регистрациите на нови автомобили в САЩ са нараснали с 16% спрямо септември на миналата година. А броят продадени нови автомобили за 9-те месеца на годината възлиза на 18,17 млн. коли - най-високо ниво за периода от 2005 година насам, сочат данните на агенцията Autodata.

При Ford увеличението в продажбите е 23%, при General Motors - 12%, при Toyota то възлиза на 16%, а при компанията Fiat Chrysler, която записва 66-ти пореден месец на ръст, продажбите през септември скачат с 14%. Най-голям ръст - цели 28%, пък постига японската марка Subaru.

Голямото изключение е Volkswagen. Компанията все пак записва минимален ръст от 1%, който обаче изглежда още по-незначителен, имайки предвид прогнозата на Kelley Blue Book за увеличение от 8% през септември.

Като основна причина за по-слабото представяне на германския бранд се посочва скандалът с дизеловите двигатели. Той избухна на 18 септември, когато стана ясно, че Volkswagen е използвал нелегален софтуер, който манипулира данните за вредни емисии на автомобилите.

Последствията от "Дизелгейт" обаче ще бъдат най-видими през октомври и последното тримесечие на годината, смятат експертите на Kelley Blue Book. Все пак към момента компанията не може да продава моделите си с дизеловите двигатели, оборудвани с нелегалния софтуер.

Като цяло пазарът на САЩ показва увеличено търсене на кросовъри, SUV автомобили и пикапи през септември, като роля за тенденцията изиграва и ниската цена на бензина, сочи информацията.

0 от 500
  • #11
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    В спалнята, разгорещено.Жената:- О, да! Говори ми мръсотии....Мъжът:- Фолксваген ...
  • #10
    17 rate up comment 3 rate down comment
    ФВ нюз ( преди 8 години )
    Този месец ФВ отчитат увеичение на продажбите си в САЩ от 50%. Вторият автомобил е закупен от служител на дилърство на марката в Небраска!
  • #9
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Моля? Е как 35 милиарда глоба бре? Тея са пътници значи! Край с ФВ. Жалко, добри реклами правеха ..
  • #8
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Какво още ни занимават с тия убитаци! Закривайте ги и да се приключва! Няма всеки ден да чета лъжите им и поредните манипулации. Стига толкова! Създадени са от Хитлер по един пропаганден начин, за да заблудят хората за така наречената народна кола и е време да бъде прекратено това, както си замина Третият райх. Баста!
  • #7
    17 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Австралия ще глоби ФВ с по 700 000 евро за всяка манипулирана кола. В момента там има около 50 000 автомобила от проблемните партиди, което означава че глобата може да достигне около 35 милиарда евро.
  • #6
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Achtung ( преди 8 години )
    ФИАТ нямат почти никакви продажби в северна америка. Става въпрос за продажбите на Крайслер които отчитат голему ръстове най-вече благодарение на Джийп.
  • #5
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    нелегален софтуер използвали - това ми звучи като пиратски Уиндовс :)
  • #4
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ами на AUDI ако дръпнат спирачката в Хамерика,докато не се платят тези 18 милиарда глоба ?
  • #3
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    С тези незначителни продажби в САЩ, какво се напъват от СОЦваген? Те там са автомобилно джудже, което се мъчи да *** всички, за да стане великан, като тях. Великан по този начин не се става. Великан само в Гейропа и роден Китай може да са. Всъщност, защо китайците мълчат за дизелгейт при условие, че над 60% от продажбите на Трошваген са именно там! Явно комсомолката Меркел, добре се разбира с братски комунистически Китай!
  • #2
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Ставате смешни ( преди 8 години )
    ФВ продават 200-300 хил. автомобила в САЩ, дори и да спрат това няма да се отрази значително на големите играчи GM, Ford и Toyota!!!