IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В САЩ погнаха Mini

Разследват марката за проблем при краш тест

В САЩ погнаха Mini

В САЩ погнаха Mini
Снимка: Mini

BMW може да бъде следващият автомобилопроизводител под прицела на американските регулаторни власти, отбелязва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Американската национална служба за безопасност по пътищата информира, че разследва марката Mini, тъй като германският концерн BMW не е предприел навременни действия за отстраняване на проблеми с коли, които не са преминали успешно федералните тестове за проверка на автомобилите при сблъсък.

Става дума за малко над 30 000 автомобила Mini Cooper и Cooper S от 2014 и 2015 година, както и John Cooper Works от 2015 година.

Според документ на сайта на агенцията направените през октомври миналата година тестове са установили, че Mini Cooper с две врати и твърд покрив не е защитил както трябва поставения дамски манекен при страничен удар. Два месеца по-късно BMW се съгласява да направи изтегляне и кампания за поставяне на допълнително уплътняване на задните странични панели на този модел Mini Cooper от 2015 година. Кампанията обаче така и не била проведена, а BMW никога не уведомил агенцията, че това не се е случило.

През юли 2015 година национална служба за безопасност по пътищата тества Cooper S от 2015 година, който също се е провалил на теста при страничен удар. BMW прие да направи изтегляне на моделите от 2014 и 2015 година, както и на  спортния John Cooper Works от 2015 година, сочи информацията.

Агенцията отбелязва, че е обезпокоена, тъй като автомобилостроителят е знаел или би трябвало да е знаел за проблемите при страничен удар и е трябвало по-рано да вземе мерки.

Службата има право да глоби автомобилна компания с до 35 милиона долара за това, че автомобилостроителят не е действал достатъчно бързо, за да отстрани проблемите със сигурността на пътниците, или че не е съобщил на агенцията.

Припомняме, че от началото на 2013 година Fiat Chrysler, General Motors, Honda, Hyundai, Ford, Toyota и производителят на въздушни възглавници Takata получиха глоби за различни провинения от американската агенция.

Тагове: mini
0 от 500
  • #6
    21 rate up comment 2 rate down comment
    HAha ( преди 8 години )
    "От ФВ признаха,че са манипулирали софтуера,чрез който крият реалните емисии в експлотациони условия.От това обаче не следва извода,че техните двигатели са с по-лоши показатели отностаналите.Може да се окаже накрая,че въпреки скандала,техните дизелови двигатели са с по-добри показатели от дизелите на Тойота,ГМ или Форд! Което е така със сигурност."Това е като да те **т отзад и ти да викаш "Благодаря" с широка усмивка на мутрата ***! :)))
  • #5
    19 rate up comment 7 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    "От това обаче не следва извода,че техните двигатели са с по-лоши показатели отностаналите."Как да не следва бе, ***? Няма по-лош двигател от този който не покрива нормите, защото той е практически непродаваем. Сега вагонетките ще кихнат няколко десетки милиарда за да си поправят "по-добрите" двигатели. Абе вас вагонетките да не ви избират с конглокс по тъпота?
  • #4
    15 rate up comment 8 rate down comment
    :) ( преди 8 години )
    Това е по-сериозно провинение дори от дизелгейт.
  • #3
    28 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    В отношение лъгане и тровене на хората са наистина най-добрите. Спор няма. Даже германчетата си го признаха, но нашият селски не може да проумее, че тези които боготвори и него го лъжат и тровят. Това е то да си куха лейка с мозък за равновесие.
  • #2
    22 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тестове на всяка кола на пазара е направена и щом отговаря на нормите, можеш да отидеш да си е купиш. Да, обаче, немците не могат да направят отговарящ на нормите автомобил и са принудени да лъжат. Нещастници!
  • #1
    28 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    А ако вземат да се направят тестове на американските автомобили да не се окаже, че трябва да вземат да произвеждат и продават колела , ама то пък колелата се правят в Китай.