IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го новият Honda Civic седан

Моделът е получил различни платформа и двигатели

Ето го новият Honda Civic седан

Компанията Honda предпочете да представи 10-ото поколение на седана Civic на специално мероприятие в Лос Анджелис, а не на международното изложение във Франкфурт. Което всъщност е напълно оправдано, тъй като моделът е предназначен най-вече за американския пазар.
Ето го новият Honda Civic седан
Седанът е изграден на нова платформа и е получил нови мотори и нов дизайн. Четиривратката е пораснала на размери в сравнение с предшественика си, но в същото време е по-лека с около 30 кг. Увеличена е не само дължината, но и мястото за краката на пътниците отзад, както и обемът на багажника.
Ето го новият Honda Civic седан
Машината е с модернизирано предно окачване и с напълно ново многоточково задно. Освен това са използвани различни стабилизатори, нов кормилен механизъм и по-мощни спирачки. Твърдостта на каросерията при усукване е увеличена с 25%, което е постигнато с използването на високоякостна стомана в нейната конструкция.

На пазара в САЩ седанът Civic ще се предлага с избор от два мотора. Топ версията е оборудвана с 1,6-литров бензинов турбо двигател със 175 к.с., като той ще работи в комбинация с вариаторна трансмисия. Другият вариант е 2,0-литров атмосферен агрегат, развиващ 160 к.с., за който е предвидена е 6-степенна механична скоростна кутия.
Ето го новият Honda Civic седан
В оборудването на новия Civic са включени светодиодни главни светлини, мултимедийна система, работеща с Apple CarPlay и Android Auto, както и комплект за безопасност от електронни асистенти Honda Sensing, сред които влизат система за предотвратяване на сблъсък, функция за следене на лентата на движение и адаптивен круиз-контрол.
Ето го новият Honda Civic седан
В САЩ клиентите на Honda ще получат още версия купе, както и за първи път – хечбек с 5 врати. Предвиждат се и две „горещи” версии - Si и Type R. Всички те обаче ще излязат по-късно, докато продажбите на седана ще стартират още през следващия месец.

Снимки: Honda

 

Тагове: honda civic
0 от 500
  • #9
    6 rate up comment 30 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    В Европа ше има и 1.6 дизел, от фиат.
  • #8
    16 rate up comment 15 rate down comment
    Ехо ( преди 8 години )
    Я кажете вие какви сте..стига сте плюли по "европейците"...като не ви харесва нещо...се бориш да се промени, не да критикуваш. Като не ви харесва Европа, отидете в Азия или Северна Америка..какво ревете по форумите като женички!
  • #7
    27 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Кои еврогейци са практици и естети бе ?Беднотията, стиснатостта и еснафщината вече, като практичност и естетичност ли ги смяташ!Ех, колко си *** и заблуден само, ако знаеш. АБ са ти промила мозъчето, ако изобщо си имал такова.
  • #6
    10 rate up comment 26 rate down comment
    Leberknoedel ( преди 8 години )
    Все пак красотата иска жертви, а?
  • #5
    30 rate up comment 15 rate down comment
    Leberknoedel ( преди 8 години )
    "Европейци са практици и естети"Да, и затова се поизтровиха с красиви канцерогенни дизели, пък азиатците и американците понеже не разбират от естетика карат грозни хибриди и дишат далеч по-чист въздух в градовете.
  • #4
    17 rate up comment 45 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Хонда задават стандартите..в тревокосенето. Там нямат стигане.
  • #3
    34 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "умният" киртак-киро се изказа "компетентно" по въпроса за интелекта на хората на цял континент.Трябва изобщо да не те слуша главата, за да правиш подобни изказвания и то по отношение на кола, която задава стандарти, а фирмата се слави с най - здравите двигатели.
  • #2
    19 rate up comment 45 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Европейци са практици и естети. Който не успее да им покаже тези две неща, отпада от играта.
  • #1
    37 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Жалко, че в гейропа няма да го видим това бижу!Ще се наслаждаваме обаче на гоуфове, полота, фиести и клиота. Това са стандартите на този континент за съжаление.