IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го новият Honda Civic седан

Моделът е получил различни платформа и двигатели

Ето го новият Honda Civic седан

Компанията Honda предпочете да представи 10-ото поколение на седана Civic на специално мероприятие в Лос Анджелис, а не на международното изложение във Франкфурт. Което всъщност е напълно оправдано, тъй като моделът е предназначен най-вече за американския пазар.
Ето го новият Honda Civic седан
Седанът е изграден на нова платформа и е получил нови мотори и нов дизайн. Четиривратката е пораснала на размери в сравнение с предшественика си, но в същото време е по-лека с около 30 кг. Увеличена е не само дължината, но и мястото за краката на пътниците отзад, както и обемът на багажника.
Ето го новият Honda Civic седан
Машината е с модернизирано предно окачване и с напълно ново многоточково задно. Освен това са използвани различни стабилизатори, нов кормилен механизъм и по-мощни спирачки. Твърдостта на каросерията при усукване е увеличена с 25%, което е постигнато с използването на високоякостна стомана в нейната конструкция.

На пазара в САЩ седанът Civic ще се предлага с избор от два мотора. Топ версията е оборудвана с 1,6-литров бензинов турбо двигател със 175 к.с., като той ще работи в комбинация с вариаторна трансмисия. Другият вариант е 2,0-литров атмосферен агрегат, развиващ 160 к.с., за който е предвидена е 6-степенна механична скоростна кутия.
Ето го новият Honda Civic седан
В оборудването на новия Civic са включени светодиодни главни светлини, мултимедийна система, работеща с Apple CarPlay и Android Auto, както и комплект за безопасност от електронни асистенти Honda Sensing, сред които влизат система за предотвратяване на сблъсък, функция за следене на лентата на движение и адаптивен круиз-контрол.
Ето го новият Honda Civic седан
В САЩ клиентите на Honda ще получат още версия купе, както и за първи път – хечбек с 5 врати. Предвиждат се и две „горещи” версии - Si и Type R. Всички те обаче ще излязат по-късно, докато продажбите на седана ще стартират още през следващия месец.

Снимки: Honda

 

Тагове: honda civic
0 от 500
  • #29
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Who Cares ( преди 8 години )
    Az pyk vse oshte imam Civic 8-ma generaciia (2009). I e sram za Civic vyobshte. Slab, baven, skyrcasht, s edni plastmaski deto se draskat ot sam sebe si - prosto po-simpatichno bratovchedche na Toyota Corolla. Ama sigurno ti e bil pyrva kola...
  • #28
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Само да добавя - става дума за 1.8, 140 кончета, 2007 г.
  • #27
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Имах седан от осма генерация - много приличен автомобил, на практика нямаше никакви съществени недостатъци. Върви чудесно, средно харчеше 7.5-8.5л/100 с преобладаващо градско каране, вози добре, голям багажник. Относно надеждността - заслужава много висока оценка. Това, което виждам тук ми харесва много и като дизайн, и като пропорции, дано го има и в Европа...Съвет - ограничете се дотам да коментирате или нещо, което ви харесва, или нещо което не ви харесва, но имате съответния негативен опит.
  • #26
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Момко, като си казал А, кажи и Б!Кажи и за извънсъдебното споразумение с Honda по същия въпрос преди няколко години...
  • #25
    13 rate up comment 4 rate down comment
    фолк с ваген ( преди 8 години )
    http://***.investor.bg/***/444/a/vw-si-prizna-pazarnata-manipulaciia-v-sasht-202714/Германският автомобилен концерн Volkswagen призна за извършването на гигантска манипулация в САЩ, касаеща начина за измерване на вредните газове. Говорител на компанията заяви: Ние признахме всичко пред органите, подозрението е вярно. Ние сътрудничим активно на властите.
  • #24
    16 rate up comment 4 rate down comment
    фолк с ваген ( преди 8 години )
    Фолксваген трябва да изтегли от пазара 482 хиляди дизелови автомобили, продадени в САЩ от 2009 г. насам, съобщи Ню Йорк Таймс. В списъка влизат моделите Volkswagen Jetta, Beetle, Golf, Passat и Audi A3, а загубите за компанията са огромни. Освен това VW я грози глоба в размер на 18 млрд. долара.
  • #23
    11 rate up comment 4 rate down comment
    фолк с ваген ( преди 8 години )
    САЩ уличиха Фолксваген в софтуерна измамаавтор: TechNews.bg дата: 20/09/2015 10:57 коментари: 0Изтеглянe на коли от пазара и глоба от $18 млрд. грози компаниятаСофтуерът на VW занижавал реалното ниво на отделяния азотен окис, който влияе негативно на озоновия слой и може да причини смог. Това вещество предизвиква редица здравословни проблеми, вкл. пристъпи на астма и други респираторни заболявания.
  • #22
    19 rate up comment 2 rate down comment
    ммм ( преди 8 години )
    Колата не е лоша даже вътре си е мн добре оформена,спрямо старата е години "назад" и това и е хубавото..само децата си падат по космически кораби..Малко прилича на стария хюндаи купе ама може и на мен така да ми се струва..Хонда за мен е най- добрата японска марка с найстина докаЗана здравина ..
  • #21
    4 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Мда, с италиански двигатели,... голяма надеждност! Последните им модели вече отпаднаха от първите 10 в света. Нормално.
  • #20
    13 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Когато говорим за расови автомобими ще ви замоля да не намесвате ВАГенските деривати! Колата според мен е супер, но явно трудно се разбира японското съвършенство от хора, които са свикнали с немската грозота и пошлост. За техниката да не говорим, че там вурстовете са на светлинни години назад!