IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го новият Honda Civic седан

Моделът е получил различни платформа и двигатели

Ето го новият Honda Civic седан

Компанията Honda предпочете да представи 10-ото поколение на седана Civic на специално мероприятие в Лос Анджелис, а не на международното изложение във Франкфурт. Което всъщност е напълно оправдано, тъй като моделът е предназначен най-вече за американския пазар.
Ето го новият Honda Civic седан
Седанът е изграден на нова платформа и е получил нови мотори и нов дизайн. Четиривратката е пораснала на размери в сравнение с предшественика си, но в същото време е по-лека с около 30 кг. Увеличена е не само дължината, но и мястото за краката на пътниците отзад, както и обемът на багажника.
Ето го новият Honda Civic седан
Машината е с модернизирано предно окачване и с напълно ново многоточково задно. Освен това са използвани различни стабилизатори, нов кормилен механизъм и по-мощни спирачки. Твърдостта на каросерията при усукване е увеличена с 25%, което е постигнато с използването на високоякостна стомана в нейната конструкция.

На пазара в САЩ седанът Civic ще се предлага с избор от два мотора. Топ версията е оборудвана с 1,6-литров бензинов турбо двигател със 175 к.с., като той ще работи в комбинация с вариаторна трансмисия. Другият вариант е 2,0-литров атмосферен агрегат, развиващ 160 к.с., за който е предвидена е 6-степенна механична скоростна кутия.
Ето го новият Honda Civic седан
В оборудването на новия Civic са включени светодиодни главни светлини, мултимедийна система, работеща с Apple CarPlay и Android Auto, както и комплект за безопасност от електронни асистенти Honda Sensing, сред които влизат система за предотвратяване на сблъсък, функция за следене на лентата на движение и адаптивен круиз-контрол.
Ето го новият Honda Civic седан
В САЩ клиентите на Honda ще получат още версия купе, както и за първи път – хечбек с 5 врати. Предвиждат се и две „горещи” версии - Si и Type R. Всички те обаче ще излязат по-късно, докато продажбите на седана ще стартират още през следващия месец.

Снимки: Honda

 

Тагове: honda civic
0 от 500
  • #19
    24 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Залагат на агресивен дизайн , аз лично го одобрявам . За надежноста на Хонда , мисля е ясно....
  • #18
    10 rate up comment 4 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Ami to4no zadnicata e unikalnoto v tazi kola,ama prostia ganio kak da go razbere kato jivee v dylbokata provincia i niama dopir do hora,obli4ashti se i razbira6ti ot estetika.
  • #17
    18 rate up comment 4 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Krasota,stil i sport - vsi4ko tova e vizitna karti4ka na iaponskite koli.I tazi Honda go dokazva.
  • #16
    4 rate up comment 28 rate down comment
    Рудолф ( преди 8 години )
    Поредната незабележима катафалка на Хондурас.
  • #15
    23 rate up comment 4 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    Грозна била,нам какво,ала бала.Арна е колата,нали в белите държави ще си я карат нова,пък ние ще чакаме да дойда тук след 10 години,ноф фнос на реални километри.И после *** дърти бараки били,скъпи били за ремонт.Ми тъй ще е,плюем по новото и ревем от старото.Гая у държавата.
  • #14
    28 rate up comment 4 rate down comment
    мечтател ( преди 8 години )
    Хах, прилича малко на спортно купе. Мнооого добър дизайн. Ех да имах пари да си взема с атмосферния двигател, с подсиленото купе, задно многораменно и ншския център, кееееееффф, ама с тая бг заплата закъде. Отлична кола - пожелавам е на всеки. :)
  • #13
    11 rate up comment 10 rate down comment
    ;) ( преди 8 години )
    Не е лош тоя дошомобил.
  • #12
    15 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да са живи и здрави американците да си я карат с кеф. А на мен простия и стиснат европеец ми дреме за Хонда. Въх и кво викаш, цели 2% от американците карат хибриди и затова дишат чист въздух. По голяма тъпотия не бях челА в същото време избират Jetta Clean Diesel за зелена кола на годината. Схващаш ли иронията?
  • #11
    13 rate up comment 24 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Предницата бива, но отзад е малко смешна!
  • #10
    13 rate up comment 24 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Е то на CR-V дизела 1.6 със 160 к.с. е италиански.