IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lada обяви цените на Vesta

В родината си седанът стартира от 12 700 лева

Lada обяви цените на Vesta

Руската автомобилна компания АвтоВаз съобщи цените на своя първи изцяло нов автомобил. Седанът Lada Vesta излиза на родния си пазар след по-малко от месец, като ценовата му листа стартира от 495 000 рубли, или приблизително 12 700 лева, съобщи Виталий Осипов, директор продажби в компанията.
Lada обяви цените на Vesta
Първоначално се смяташе, че
Vesta ще струва около 650 000 рубли (16 700 лева), но в АвтоВаз са решили да предложат по-достъпен базов вариант, който се очаква да бъде и най-продаван.

"Върховите версии на модела ще приближат цитираната по-рано сума, но базовата модификация ще бъде далеч по-достъпна", уточни Осипов.

Продажбите на
Lada Vesta в Русия ще стартират още този месец, като началото на производството е насрочено за 25 септември. Заводът има капацитет от 100 000 коли годишно.
Lada обяви цените на Vesta
Моделът ще се предлага и извън границите на Русия, като ръководството на АвтоВаз вече организира представяне на Vesta в Германия. Седанът бе изложен във Франкфурт, като голяма част от публиката се заблуди, че става въпрос за германски или японски автомобил.

Първоначално Vesta ще се появи във версия седан, а по-късно ще бъдат добавени и други версии - хечбек, комби и въдеходна модификация, сочи информацията.
Lada обяви цените на Vesta
Преродената гама от модели на Lada ще включва още няколко машини. Една от тях ще бъде кросовър под името XRay. Продажбите на този модел трябва да стартират през 2016 година, като цените ще бъдат в рамките на 13-15 хиляди лева.

Снимки: АвтоВаз / kompravda

Тагове: lada vesta
0 от 500
  • #4
    29 rate up comment 23 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    "По-добре нова Лада, отколкото 15-20 годишен трошляк от Горубляне!"Една нова Лада е около 17-20к лв. За 20к си взимаш кола на 3-4г в зависимост от желанията. Варианти всякакви и ще е в пъти по-кола от този ***. Не знам защо даваш сравнения с 15-20г талиги, които струват по 2к лв
  • #3
    48 rate up comment 7 rate down comment
    Мечката Титан ( преди 8 години )
    Мечо, *** тя колата е преддвидена за развиващи се пазари, а хайде да не говорим и колко Ниви се продават точно в Германия. Не всеки иска да плаща половин къща за бмв 3ка. А ти технологиите ги остави на инженерите - има АБС, въз. възглавници, серво и добър двигател. Другото глезотия.Айде със здраве.
  • #2
    31 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    а с какво е по-лошо от шкода?
  • #1
    18 rate up comment 23 rate down comment
    BEAR ( преди 8 години )
    Няма лошо, но за 12 000 лева предлагат ново Рено с технологиите, които франзуците са ползвали в Меган 2000г.Иначе за братушките си е екстра, все пак там средната заплата е 350-60 еврака. И за тук е ок, но в нормална държава, тая кола няма как да се продава.