IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lada обяви цените на Vesta

В родината си седанът стартира от 12 700 лева

Lada обяви цените на Vesta

Руската автомобилна компания АвтоВаз съобщи цените на своя първи изцяло нов автомобил. Седанът Lada Vesta излиза на родния си пазар след по-малко от месец, като ценовата му листа стартира от 495 000 рубли, или приблизително 12 700 лева, съобщи Виталий Осипов, директор продажби в компанията.
Lada обяви цените на Vesta
Първоначално се смяташе, че
Vesta ще струва около 650 000 рубли (16 700 лева), но в АвтоВаз са решили да предложат по-достъпен базов вариант, който се очаква да бъде и най-продаван.

"Върховите версии на модела ще приближат цитираната по-рано сума, но базовата модификация ще бъде далеч по-достъпна", уточни Осипов.

Продажбите на
Lada Vesta в Русия ще стартират още този месец, като началото на производството е насрочено за 25 септември. Заводът има капацитет от 100 000 коли годишно.
Lada обяви цените на Vesta
Моделът ще се предлага и извън границите на Русия, като ръководството на АвтоВаз вече организира представяне на Vesta в Германия. Седанът бе изложен във Франкфурт, като голяма част от публиката се заблуди, че става въпрос за германски или японски автомобил.

Първоначално Vesta ще се появи във версия седан, а по-късно ще бъдат добавени и други версии - хечбек, комби и въдеходна модификация, сочи информацията.
Lada обяви цените на Vesta
Преродената гама от модели на Lada ще включва още няколко машини. Една от тях ще бъде кросовър под името XRay. Продажбите на този модел трябва да стартират през 2016 година, като цените ще бъдат в рамките на 13-15 хиляди лева.

Снимки: АвтоВаз / kompravda

Тагове: lada vesta
0 от 500
  • #24
    7 rate up comment 14 rate down comment
    karutsar ( преди 8 години )
    Ще проследя колко такива рашън *** ще се търкулнат по пътищата.А тези които много хвалеха руската техника дали ще си купят тези рашън ***?......едва ли ,защото всеки изка да си изхарчи парите по възможно най- рационален начин демек за най-малко пари най-хубавата стока но в случая не е така.
  • #23
    4 rate up comment 12 rate down comment
    до увредения долу ( преди 8 години )
    тц,тц,тц - да слагаш Мерц па дори и Нисан в едно изречение с *** като рено и производните му... верно си "глупакът долен"! )))))))))
  • #22
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    За руснака...бива...
  • #21
    21 rate up comment 5 rate down comment
    ммм ( преди 8 години )
    Това кой го казва...този който вече и свестни домати спря да произвежда...може да си мижитурка ама важното е да си злобен...
  • #20
    12 rate up comment 17 rate down comment
    ото ( преди 8 години )
    Какво значи "не е приоритет", просто не могат. Така си отидоха Москвича, волгата,иж, а ладата вече е френска марка. Те нещо освен водка не съм чувал да правят.
  • #19
    4 rate up comment 8 rate down comment
    GM ( преди 8 години )
    рено-дачия-лада = новият Гомнян Моторс(GM)
  • #18
    17 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Абе не е приоритет производството на автомобили на руснаците и това си е. Доскоро. Това вече е сполучливо и ако е здраво и надеждно ще върне доста народ към марката - основно от Русия и региона де. Явно е някаква тенденция с евтините марки - Дачия, сега Лада, даже при Ваг се получи изцепка и дръпнаха юздите на Шкода. Народа си иска евтиното и това е.
  • #17
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Who Cares ( преди 8 години )
    Prodylzhavaite da im iadete zadnicite na rusnacite...
  • #16
    66 rate up comment 11 rate down comment
    бургаски селяк ( преди 8 години )
    От коментарите си личи старата приказка за лисицата и гроздето.Да се сравнява нова кола с 15г Голф е нелепо.Най ефтината Дачия,а Веста е 90% копие на Логан, у нас струва 14000 при близо 2 пъти по високи заплати в Русия. Май не е луд тоя дето яде баницата.Там при 20 пъти по голямо население от нашето се продават 100 пъти повече коли,или 5 пъти повече от нас на глава. До тук с митовете от късния соц за гладните и пияни руснаци дето живеели кат животни и т.н. русофобски изгъзици.
  • #15
    8 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Цени от вчера за техника от завчера...Руснаците пак станаха за смях.