IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo засрами BMW на Нюрбургринг?

Новата Giulia заковала време от 7:43 мин. на Северната дъга

Alfa Romeo засрами BMW на Нюрбургринг?

Спортният седан Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde е постигнал време от 7 минути и 43 секунди при бърза обиколка на пистата Нюрбургринг, съобщава холандското издание Аutoblog. Резултатът все още не е потвърден от италианската компания, но се твърди, че това ще стане в най-скоро време.
Alfa Romeo засрами BMW на Нюрбургринг?
Снимка: Аutoblog.nl

Колкото до постигнатото време, то е повече от добро. Неофициалният към момента резултат на новата Giulia надминава постиженията на автомобили от ранга на Mercedes SLS AMG (7:44) и Audi R8 V10 (7:44).

По-любопитното е, че Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde се оказва по-бърза от последното BMW M3, което открай време е еталон сред спортните коли в сегмента. Времето на седана на базираната в Мюнхен компания е 7:52 мин., или с цели 9 секунди по-слабо от това на Alfa Romeo Giulia.

Няма информация за това дали моделът е бил оборудван със система AWD или е използвал стандартното задвижване към задните колела. Предполага се обаче, че под капака на Giulia Quadrifoglio Verde е бил поставен мотор с мощност 540 к.с. По-рано бе официално съобщено, че моделът разполага с 2,9-литров V6 двигател с двойно турбо и мощност от 510 к.с.

Дали постижението на Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde е реално или представлява поредната спекулация, предстои да разберем.

Още по темата:
Звукът на новата Alfa
Alfa Romeo Giulia отвътре
Alfa Romeo разкри новата Giulia QV

 

 

 

0 от 500
  • #10
    10 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Докато излезе тази алфа ще има ново M4
  • #9
    41 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    BMW засрами водача си на "ЛЮЛИН". Оказа се, че двигателя е изпреварил шасито и водача с 50 м.
  • #8
    22 rate up comment 8 rate down comment
    Джурналя ( преди 8 години )
    Поредната нескопосано написана статия в стил "една жена в тролея каза". И само да попитам за кое БМВ става въпрос М3 или М4, щот в статията пише М3, а на снимката е времето на М4. Нема ли редактори или викате са е отпускарски сезон и праиме само копи/пейст:)
  • #7
    63 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Е Дошо не си прав..!Големи двигатели слагат Мерцедес, там тръпката е друга. БМВ правят динамични коли! Наскоро се возих на Х5М
  • #6
    50 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ....и друго (харесвам БМВ), това е АЛФА РОМЕО С ДВИГАТЕЛ ПРАВЕН ОТ ФЕРАРИ..защо да не е по-бърза от М4-ата..нищо нереално не виждам!
  • #5
    30 rate up comment 47 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Естествено, че ще засрами BMW.Кои са BMW?Големите отворковци слагащи големи двигатели на големи толупи и имат претенции да са марка със спортна насоченост.Истината е, че който реши да направи нещо в техния клас го прави по-добре.Само баламите не разбират, че швабите са изхвъргачи и некадърници.
  • #4
    29 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Те още мощността на двигателя не знаят ..дали е AWD или не...! И 510 коня да е пак е с близо 100 коня над M3/M4. Странното е че са написали времето на M4-ката, а тяхното време е по добро от SLS AMG, R8, GT-R (2010)...
  • #3
    36 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Еми да заради Алфата, толкова е бърза, че другите само и пречат :Д
  • #2
    24 rate up comment 6 rate down comment
    ogalb ( преди 8 години )
    Не беше ли затворена за тестове?
  • #1
    42 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ха ми нормално, те алфа като влязоха в немските серии ДТМ, ако не се лъжа, ги наказваха всяко състезание и накрая им омръзна май и си излязоха, нищо ново. Чистокръвна италианка