IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo разкри новата Giulia QV

Моделът има активна аеродинамика и карбонови покрив, капак и спойлери

Alfa Romeo разкри новата Giulia QV

Alfa Romeo разкри официално дългоочаквания модел Giulia. Седанът ще се появи пред публика през есента във Франкфурт, като ще се предлага както в Европа, така и в Северна Америка.
Alfa Romeo разкри новата Giulia QV
Италианската марка показа само една версия на новата Giulia. Това е върховият вариант Quadrifoglio Verde (QV), който попада в категорията на автомобили като Mercedes-Benz C63 AMG, BMW M3, Audi RS4 и Cadillac ATS-V.

Новият спортен седан на Alfa Romeo залага на спортния външен вид, като освен това разполага с активен преден спойлер, масивни отвори за въздух на предния капак, бронята и калниците, заден дифузьор, семпъл спойлер и редица компоненти от карбон.

От лекия и здрав материал са изработени капакът на двигателя, покривът и спойлерите по каросерията. Италианските инженери са постигнали разпределение на масата между предния и задния мост в съотношение 50 / 50. Общото тегло на модела е около 1,5 тона.

Снимки на интериора все още не са публикувани, като от компанията споделят единствено, че той предлага относително малък на размери волан, качествени материали и компоненти от дърво, алуминий или карбон.

Задвижването на Giulia QV, която споделя редица компоненти с Maserati Ghibli, е поверено на 3,0-литров V6 двигател с турбо, който развива 510 к.с. Агрегатът доставя ускорение от място до 100 км/час за 3,9 секунди, като може да бъде снабден и със система 4х4. Стандартното задвижване е към задните колела.

Моделът разполага с автоматична трансмисия с два съединителя, както и с няколко режима на управление - динамичен, стандартен, икономичен и пистов. Налични са също така система Torque Vectoring, електромеханична спирачна система, изпускателна система с четири тръби, директно кормилно управление и т.н.

Новият седан на Alfa Romeo ще бъде наличен и с по-умерени мотори, като информация за тях ще бъде изнесена в идните месеци. Към момента е известно, че моделът ще се продава на всички големи световни пазари, включително Европа и Северна Америка.

Снимка: Alfa Romeo

0 от 500
  • #56
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Алфа ( преди 8 години )
    Абе вие сериозно ли. То е ясно че на всеки колата му си е най-хубавата марка на света, *** вие малко прекалявате. Колко сте важни с малките си алфи, сигурен съм, че си представяте как карате ферари. Ама не. И се надпреварвайте да пишете кой как си купува нова. В реалността сигурно и москвич не карате.
  • #55
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Алфист ( преди 8 години )
    Вместо да ммм-учиш вземи прочети малко история! Тогава ще научиш, че самият комендаторе Енцо Ферари е започнал кариерата си не другаде а именно в Алфа Ромео.
  • #54
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Mmm ( преди 8 години )
    Не е каквото да е грозна кола...ама и не е квото да е кой знае какво. Ако я няма голямата триъгална решетка ала алфа..няма как да я разпознаеш като такава,без нея прелича просто на силно тунингован японски оли корейски седан..Но пък по важно е как ще се усеща на пътя,после колко надеждна може да е.дано в интериора са се справили по-италиански! От друга страна щом ферари се заеха с марката може да се очакват приятни изненади,с мазерати им се получи...
  • #53
    0 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Шасито вероятно е от крайслер 300с (по, по-старата Е- класа), което ще е и най- здравата част от кола.
  • #52
    1 rate up comment 17 rate down comment
    Who Cares ( преди 8 години )
    Tova osven che kopira BMW 3 niama nishto obshto s pokazanoto predi sedmica.
  • #51
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Алфист ( преди 8 години )
    Споко братчет, даже и дебелите глави от М-поделението на БМВ увряха, че в новите М-ки трябва да има X-drive. Кой по-рано, кой по-късно, въпрос на технологични възможности.;-)
  • #50
    5 rate up comment 2 rate down comment
    bmw e60 ( преди 8 години )
    Много е хубаво. Дизайн, двигатели, разпределение на тежеста и аеродинамика - изглежда този път са решили да направят истинска алфа, а не жалък маскиран фиат. Имам съмнения само за 4х4 - дано да са го направили добре и въртящия момента да се разпределя с акцент на задните гуми.
  • #49
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Алфа, Бмв,Мерцедес това е великолепната тройка.
  • #48
    1 rate up comment 6 rate down comment
    trb ( преди 8 години )
    ПФхахахахахахахаххаха
  • #47
    9 rate up comment 6 rate down comment
    чао ваг груб ( преди 8 години )
    Ауди прибараха меча, само те осатанаха с некви предняци. Мерц и БМВ няма да загубят продажби, БМВ може много малко, но хАудито потъна с тия баракудници.Новата премиум тройка Алфа БМВ Мерц, както е било преди.