IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващите BMW M3 и M4 ще бъдат хибриди

Двата модела ще получат редица технологии от Формула 1

Следващите BMW M3 и M4 ще бъдат хибриди

Концернът BMW няма да се размине с всеобщото увлечение към спортни автомобили с хибридни агрегати и ще оборудва следващото поколение на моделите M3 и M4 именно с такава технология.
Следващите BMW M3 и M4 ще бъдат хибриди
Изданието The Detroit Bureau твърди, че двата автомобила ще запазят редовите си 6-цилиндрови турбо двигатели, но те ще бъдат сериозно модернизирани и това ще позволи увеличаването на максималния въртящ момент с около 100 Нм. Включването на електромотор в системата ще увеличи не само мощността на агрегатите, но и ще промени задвижването.

Сега то е към задната ос, но при следващите поколения ще бъде 4х4, твърди информацията. Двигателят с вътрешно горене ще задвижва задните колела, а електромоторът – предните. Освен това новите M3 и M4 ще бъдат оборудвани със система за рекуперация на кинетичната енергия (KERS), както и с други технологии от Формула 1.

Именно това решение е породило сериозни спорове в ръководството на BMW. Част от топ мениджърите на концерна са на мнение, че допълнителният електромотор и батериите за него ще повишат значително теглото на автомобилите и ще попречат на управляемостта им, пише The Detroit Bureau.

Привържениците на идеята за хибридизация на седана и купето обаче твърдят, че до смяната на поколенията на M3 и M4 концернът ще може да разработи по-леки батерии. Освен това увеличеното тегло ще бъде компенсирано с по-сериозното използване на карбон в каросерията на двата автомобила. За целта в BMW ще използват и опита, който натрупаха в процеса на създаването на двата си екомодела – i3 и i8.

Снимка: BMW

Тагове: bmw m3 bmw m4
0 от 500
  • #14
    3 rate up comment 12 rate down comment
    mmm ( преди 8 години )
    Анонимнико може ли да просветиш и Нас простолюдието какво точно пише в споразумението между 2те компаний ,за разлика от Теб нямаме възможност лично да прочетем договора.Сподели моля! Понеже Аз само съм чел по медийте,че договора е за сътрудничество в раВитието на хибридните технологий. И... как точно ги носят на гръб ,че нещо много смешно звучи без да се обосновеш.
  • #13
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Фенът ( преди 8 години )
    Аман от провинционализъм . Какво значение има кой с кой се събира ? Нормално е в условията на този капитал 2 компании д си партнират . Хората са го казали отдавна " интереса клати феса " . БМВ и ТОЙОТА си знаят какво правят . А тук ние както винаги само акъл даваме , а иначе сме затънали в акита до шиите . Ай сектир !
  • #12
    2 rate up comment 1 rate down comment
    RR ( преди 8 години )
    Със сигурност ще станат по-бързи, но според мен и по-скучни при добавянето на 4х4 системата.
  • #11
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    *** убити от чалгата да седнат да почетат споразумението между двете компаний,а не да пишат тук селски простащини.Тойота в момента носи на гърба си нещастните БМВ.Дава им на готово хибридна технология в замяна на което слага дизели от БМВ на няколко техни модела продавани в Европа на бедни кавали като булгаристанчетата.
  • #10
    5 rate up comment 2 rate down comment
    ммм ( преди 8 години )
    аЗ пък мисля, че първо трябва да се научиш да пишеш... после да си подредиш малко мислите и тогва да коментираш. Пробвай с чернова най-добре!
  • #9
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Fashist ( преди 8 години )
    Страно,че германци още се опитват да правят коли,ас мисля че за хора който не разбира от коли,или пълни ***,инвестиция в германския автомобил глупост.
  • #8
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    А като японци слагат направо двигатели от немците...какво е това?! Една турбина не прави кола..обаче един цял двигател си е почти 1/2 от колата!
  • #7
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Сепаратор ( преди 8 години )
    "Бмв да използва технологии от тойота,това няма как да се случи,никога!"Ха-ха! Ама разбира се бе! Просто няма как! Ха-ха-ха-ха!
  • #6
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Сепаратор ( преди 8 години )
    "Концернът ще може да разработи по-леки батерии"Още не съм виждал немци да разработят модерни батерии. Тях не ги бива много в модерните технологии, те са добри само при канцерогенните дизелчета. За разлика от тях, Тойота съвместно с Панасоник разработиха навремето Никел Метал-хидридните батерии, а сега са много напред и при Литиевите във всичките им разновидности.Така че няма съмнение - ако БМВ ползват батерии, те ще са с японски произход. Също както турбините Мицубиши в М3/М4.
  • #5
    12 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Бмв да използва технологии от тойота,това няма как да се случи,никога!Партньорството с тойота стига до там,че Бмв да им продава дизелови двигатели!Понеже тойота са толкова напред във вс.,че се налага да купуват дизели от най-добрите....БМВ!